Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Промяната – Част от по-доброто ни бъдеще

Промяната е част от израстването. И когато тя е към по-добро, не бива по никакъв начин да се страхуваме от нея, да я избягваме или се съмняваме дали да я предприемем изобщо. Трябва да знаем, че всичко зависи от нас и ние сме тези, които пристъпваме към нещо ново, нещо, което ще ни осигури по-добър живот, както за нас, така и за тези около нас. И за да сме по-добри, по-успешни и по-богати, няма как да не се променим, ако искаме това да се случи. Трябва да направим нещо различно, за да получим нещо различно.

Нашите решения

Всичко стартира с нашия mindset за нещата. Ние сме това, което мислим и получаваме това, към което се насочим и за което положим нужните усилия. Ние сме продукт на собствените си решения, базирани на нашите собствени мисли, възгледи, намерения и очаквания.

Ние сами си поставяме ограничения с нашите възприятия за света около нас и за нашето място в този свят. Абсолютно никой друг не може да ни ограничи по никакъв начин. Ако приемем, че някой друг ни е поставил някакви лимити, това означава, че ние сме позволили това да се случи и съответно, пак от нас e зависило всичко.

Решението за промяна може да дойде мигновено и понякога може да се наложи “рязко” да вземем такова решение, особено, когато то е в резултат от много неуспехи, много грешки и дори болка. Но както и започнах в началото на статията, в едно такова решение няма нищо лошо, а напротив, то е “за добро”, особено когато ние вярваме в това , което ни предстои след промяната.

Вярвате ли силно в нещо? Мислите ли, че то е най-добро за вас самите? Или предпочитате да се придържате към стари и затвърдени със стотици години убеждения и норми? Аз лично никога не се примирявам с нещо, защото “просто така трябва”.

Решимостта е основно и водещо качество за всяка силна личност. Така че, нека бъдем решителни и да действаме! Само така можем да стигнем там, където искаме. Само така желаната промяна може да стане факт.

Ако днес беше последният ден…

Писах такава статия, направих и видео. И двете се приеха много добре, може би защото всички понякога имаме нужда от малко напомняне кои сме, къде сe намираме в момента и къде искаме да бъдем за вбъдеще.

Та, въпросът, който ви задавам, е “Ако днес беше последният ден от живота ви, бихте ли искали да правите това, което ще правите днес?”

Отговорът е елементарен – Да или Не?

Ако отговорът е да, поздравления, вие сте щастлив човек, който действа, постига целите си и живее живота, който заслужава. Ако отговорът обаче е НЕ, то тогава е време за промяна. Както казва Steve Jobs, мисълта, че един ден ще умрем, само тази мисъл трябва да ни подсказва, че всъщност няма какво да губим, няма причина, заради която да не следваме мечтите си, няма причина, за да НЕ бъдем такива каквито искаме да бъдем.

Мисълта, че утре може да ни няма, е най-силният и определящ движител в живота ни. Тази мисъл може да ни бутне толкова силно напред, че да постигнем всичко, което някога сме искали, да осъществим всичките си планове, да сбъднем мечтите си.

Промяната е неизменна част от процеса на израстването ни като личности. Ъпгрейдът на нашия mindset, ще ни даде само ползи. Защото, какъв е смисълът да бъдем такива каквито не ни харесва особено да бъдем? Да правим това, което не съвсем искаме да правим? Да бъдем заобиколени от хора, които не са съвсем обкръжението, което бихме желали?

Промяната към по-добро не настъпва веднага. Тя не се случва за една вечер. Но пречупването на нашите мисли, то се случва мигновено, това е решение, което ние сами лично за себе си трябва окончателно да вземем. Да предприемеш действия, да положиш усилия, да си упорит и постоянен в нещо ново, знаейки много ясно какво е то, виждайки крайната си цел, виждайки успеха в мислите си, това е достойно за уважение от всички.

Миналото е назад, бъдещето е напред

Докато никога не трябва да забравяме кои сме били, от къде сме тръгнали и кой ни е помогнал или пък навредил, то също така никога не трябва да забравяме и накъде сме се запътили, каква е крайната ни цел и какво е необходимо да се извърши, за да я постигнем.

Миналото е зад гърба ни. Много хора живеят с миналото си. Но то е вече назад, случило се е и връщане назад няма каквото и да правим. Много по-лесно ще ни е, ако просто го приемем и продължим напред. Много по-лесно и удачно е да хвърлиш поглед напред, отколкото да се оставиш на стари случки, стари грешки и стари недостатъци да те дърпат назад.

Ние не гледаме в огледалото за задно виждане, когато шофираме. Гледаме напред. Същото е и с живота ни. Миналото е назад, а бъдещето е напред. Не бива да страдаме, да се упрекваме, да съжаляваме за нещо, което вече е в историята ни. По-важни са дните ни, които са пред нас. Тях можем да използваме в наша полза. От миналото единствено можем да вземем поуки, уроци, спомени, но нищо друго, то е необратимо.

Никога, абсолютно никога, няма да е късно да помислим за по-доброто си бъдеще. Без значение какви загуби сме претърпели, без значение колко пъти ни е смазвал живота, щом сме все още в него, значи има смисъл да опитваме, има смисъл да променим нещо в подходите си, да направим нещо по различен начин, да постигнем по-добри резултати.

Адаптивността като част от промяната

Да бъдем адаптивни, това е може би едно от най-важните качества, които можем да притежаваме днес в тези бързо променящи се времена. Да можем да се нагодим спрямо дадена ситуация, това е от изключително важно значение в една динамична среда, каквато са всъщност инвестициите.

Инвестиционна “култура”, която се базира на адаптивност, би ни помогнала адски много да сме успешни инвеститори. Да се захващаме за нещо и да го държим само, защото преди то е било добра опция за нас, не е печеливша стратегия.

Не бива примерно да инвестираме в някоя компания, една единична, без да сме я проучили и без да следим нейното развитие, и след 1-2-3 години, да се окаже, че тази компания изобщо вече не отговаря на това, което сме мислили ние за нея, а всъщност ние си я държим и си мислим, че тя в крайна сметка ще ни даде печалба, защото цените дългосрочно винаги се покачват.

Дългосрочно цените се покачват на активи, които могат да придадат някаква стойност, например акции на компании, които се развиват, иновативни са и дават все повече решения на своите клиенти. Подобни компании, най-вероятно, винаги ще вървят нагоре.

Но какво се случва, когато нещо забоксува и даден бизнес влезе в беда? И ние ли ще влизаме с него или пък ще пренасочим капитала си към друг, по-обещаващ бизнес? В това всъщност се изразява адаптивността. И тя е много важна за начинаещите инвеститори, тъй като, отначало, всеки начинаещ прави грешки, избира компании на база не на негови лични проучвания например, а на мнения в социалните мрежи, платени анализи или пък защото някой youtuber е препоръчал нещо :).

Имайте изисквания към компаниите и активите, в които инвестирате. И тествайте редовно дали тези компании отговарят на вашите изисквания. Когато те започнат да не отговарят на вашите критерии за възвръщаемост, просто вижте на какво се дължи това и дали има предпоставки да продължи и занапред. И ако установите проблем, няма нищо лошо или грешно в това да се отървете от тези компании, дори на загуба, ако е необходимо, но в крайна сметка да пренасочите парите си към инвестиции, които пасват на вашето виждане за успешно дългосрочно инвестиране и ще ви дадат това, което търсите.

И накрая искам да завърша с това, че ние самите определяме какви ще бъдем след 1, 2, 5 или 10 години. Ние стартираме промяната, ние стартираме израстването си. Ние начертаваме пътя си към успеха. Най-добрият начин да предскажем бъдещето си, е просто като си го създадем. Създайте своето по-добро бъдеще, приятели!


***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.