Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Технически Анализ

Движението на цената е всичко, което ни трябва, за да вземем инвестиционно решение. Цената отразява цялата информация за даден актив, пазарния сентимент и фундамента едновременно. Всичко е по графиката, нещата са ясни, движението е едно и също, пътеките, pattern-ите, моделите, по които се движи цената са повтарящи се и ние просто трябва да ги познаем, за да спечелим.

Ето това е логиката на трейдърите. За тях цената прави винаги едно и също. Просто трябва да познаваме кога да купуваме и кога да продаваме. Повечето трейдъри дори ще отхвърлят значението на фундаментите на дадена компания и ще кажат, че абсолютно всичко е включено в моментната цена – лихвени проценти, безработица, всякакви други икономически събития.

Начинът, чрез който трейдърите действат, се нарича технически анализ. Това е вид анализ, който чисто и просто се базира на миналите движения на цената на даден актив. Аз, като дългосрочен инвеститор, мога съвсем спокойно да кажа точно обратното на това, което би твърдял един трейдър. За мен, моментната цена и нейното движение в краткосрочен план нямат изобщо никакво значение. Аз залагам на фундаментите, защото съм инвеститор, не съм трейдър, не искам да спекулирам, а искам да заложа на дългосрочната перспектива за парите си.

Е, аз съм прав за себе си, трейдърите са прави за тях си, така че, истината може би е някъде по средата. Но това в случая няма значение, защото техническият анализ е способ, който ние като дългосрочни инвеститори можем да познаваме и естествено да вземем това, което би ни помогнало в нашия тип инвестиране – инвестирането в стойност.

Какво е технически анализ?

В Angelov Dimitar Community направихме среща за техническия анализ и тя беше доста полезна, та затова реших да взема най-ценното от срещата и да напиша тази статия, просто, за да узнаят повечето хора какво става по графиките. 🙂

И така, какво е технически анализ? Това е метод за анализиране на финансовите пазари, който се базира на използването на графики и други инструменти, за да се определи бъдещето движение на цените. Този метод се използва за прогнозиране на цените на акции, валутни двойки, индекси и други финансови инструменти.

Техническият анализ се извършва чрез анализиране на статистически тенденции, трендове и исторически пазарни данни, като цена и обем на търговията, supply & demand (търсене и предлагане), support & resistance (подкрепа и съпротива) и други параметри, които се използват в комбинации, за да се извърши дадения анализ.

Този подход се основава на идеята, че миналото пазарно представяне може да предскаже бъдещото движение на пазара. Техническите анализатори вярват, че движението, поведението на цената на дадена акция или който и да е друг финансов инструмент, отразява цялата необходима информация за бъдещото развитие на цената и следователно не е необходимо да се изучават фундаменти, т.е.  не е необходимо да се прави фундаментален анализ на някоя компания да речем. 

Е, аз мога да говоря за себе си… както неведнъж съм споделял, именно с трейдинг започнах през далечната 2006-та – 2007-ма година и търгувах валутни двойки, всичко беше точно, парите бяха много… до кризата от 2008-ма, когато всичко рухна. Но човек трябва да премине през нещо такова, да се опари, за да направи реални изводи за себе си.

Как може да бъде полезен техническият анализ за нас дългосрочните инвеститори?

По принцип, техническият анализ не ни върши работа на нас. Ние обръщаме внимание най-вече на фундаменталния анализ, защото това е важното за нас – да инвестираме в бизнеси, които са здрави фундаментално.

Трейдърите използват технически анализ за краткосрочни сделки, за скалпиране (scalping) на пазара понякога и като цяло нямат дългосрочен хоризонт и разчитат да “нацелят” даден тренд и съответно да спечелят, когато познаят движението на цената.

За съжаление, тази стратегия не е устойчива дългосрочно, нито дори средносрочно. За нас дългосрочните инвеститори техническият анализ може да ни покаже какъв е интересът към даден актив, неговият range, т.е. неговият обхват на търговия да речем на седмична, месечна или годишна база. Можем по графиките да видим зоните на support и resistance и знаейки справедливата цена, горе долу да си направим сметка къде се намира цената в момента и да предприемем действия.

Но ние не го правим с цел печалба, а с цел вход, т.е. с цел инвестиция, докато трейдърът е със съвсем друго мислене. Той го прави, за да спечели, това е огромната разлика.

По графиките също можем да видим значими събития за компанията и да навлезем в детайли какво се е случвало, защо цената е паднала или се е вдигнала.

Можем да проследяваме дадени трендове – колко са дълги, в какъв обхват се търгува самата акция по време на тези трендове.

Можем да се заиграваме с часове по графиките и да намираме всеки път нещо ново, да виждаме нещо ново, я някоя чаша с дръжка, я някоя мечка, някой бик или пък някоя планина 🙂

Графиките – Candlesticks и различните pattern-и (модели, шаблони)

И така, без да губим повече време, минаваме към същината на техническия анализ, а именно графиките. Нека разгледаме всички символи по графиката и как да ги разчитаме.

Candlesticks

Започваме с кендълите, както ще ги срещнете. Може да ги видите още и като японски свещи или свещници… за едно и също става въпрос. Та, тези свещници са най-разпространеният начин да оценяваме движението на цената по графиките. Оказва се, че са и най-удобният начин и сега ще видим какво точно ни показват и защо се използват толкова много.

Както можем да видим, имаме Bearish (мечи) кендъл и Bullish (бичи) кендъл. Мечият предвещава падане на цената, бичият предвещава покачване на цената. Дотук доста елементарно. И двата кендъла са с една и съща структура, имат си тяло с по 2 опашки (горна и долна) или още сенки (shadows) и единственото нещо, по което се различават, освен по цвета, е че при червената свещ горната част на тялото показва цената на отваряне за дадена акция, валутна двойка или каквото и друго да измерваме, а долният край показва цената на затваряне. При зелената свещ това е обратно – горният край на body-то е цената на затваряне а долният на отваряне.

Тялото на свещта, се смалява и уголемява, формирайки малко по-различни фигури, според това дали има повече продавачи или купувачи на даден актив. Това са цветните свещи, които ще виждате най-често, няма други цветове. Има обаче някои графики, които показват тези свещи като черни и бели и това може да се настрои от платформата, която използвате. Разлика във функционалността и това, което ни показват няма. Единствената разлика е, че едните са цветни, а другите са черно-бели.

Белите или прозрачните отговарят на зелените кендъли, а черните отговарят на червените. Ето един бърз пример на свещниците по графиката, в случая това е индексът NASDAQ-100, графиката е на 5 минути.

Сега следва да разгледаме няколко фигури, които кендълите образуват по графиките, за да разберем какво предвещават тези фигури. Не приемайте показаните форми като съвет за инвестиция, не това е целта на тази статия и трябва да знаете, че при техническият анализ вариантите винаги са 50 на 50, т.е. може да стане така както очаквате, може и да не стане. И всички модели могат да се счупят вместо да сработят. Ако наистина можеше да се предскаже каквото и да е с точност, то инвестирането щеше да бъде доста лесна работа. 🙂

Candlestick patterns (bullish)

1. HAMMER (ЧУК)


източник: elearnmarkets.com

Hammer се формира в края на низходящ тренд (downtrend) и сигнализира обрат, т.е. цената да тръгва нагоре.

Тялото на тази свещ е малко и е разположено в горната част с долна сянка, която трябва да е повече от два пъти по-голяма от истинското тяло. Свещта няма горна сянка (горна опашка) или ако има тя е много малка.

Логиката на свещта е, че активът отваря за търговия на дадена цена и продавачите започват да натискат цената надолу. Изведнъж обаче купувачите идват на пазара и натискат цените нагоре и така трейдинг сесията завършва с по-висока цена от тази на отваряне, т.е. купувачите са надделяли.

графика: investing.com

2. INVERTED HAMMER (ОБЪРНАТ ЧУК)


източник: elearnmarkets.com

Обърнатият чук се формира в края на низходящия тренд и дава бичи сигнал, т.е. цената да тръгва нагоре.

Body-то е разположено в долния край и има дълга горна опашка.

Този модел се формира, когато цените на отваряне и затваряне са близо една до друга и горната сянка трябва да е повече от два пъти по-голяма от тялото.

източник: ig.com

3. PIERCING PATTERN (ПРОНИЗВАЩ МОДЕЛ) – не се сещам за по-удачен превод 🙂

Този модел се образува след низходящ тренд и показва бичи обрат.

Две свещи го формират, като първата свещ е меча свещ, което показва продължаване на низходящия тренд.

Втората свещ е възходяща свещ, която “отваря пропастта” надолу, но затваря на повече от 50% от тялото на предишната свещ, което показва, че биковете (купувачите) са се върнали на пазара и настъпват 🙂

изображение: elearnmarkets.com

4. BULLISH ENGULFING (БИЧИ ПОГЛЪЩАНЕ) – пак много добър превод 🙂

изображение: elearnmarkets.com

Bullish Engulfing е модел с множество свещи, който се формира след низходящ тренд и отново е бичи сигнал.

Оформен е от две свещи, като втората (зелената) поглъща първата (червената).

Втората свещ е дълга и възходяща и напълно поглъща първата свещ, показвайки, че биковете са отново на пазара.

изображение: investing.com

5. THE MORNING STAR (УТРИННАТА ЗВЕЗДА)

изображение: elearnmarkets.com

Утринната звезда е модел с 3 свещи, който се формира след низходящ тренд и показва отново възходящо обръщане.

Първата свещ е меча (червена), втората е Доджи (след малко ще видим какво е това), а третата е бича свещ (зелена).

Първата свещ показва продължаване на низходящия тренд. Втората свещ, която е доджи, показва нерешителност на пазара. Третата възходяща свещ показва, че биковете са се върнали на пазара и ще настъпи обръщане.

Втората свещ трябва да е напълно извън телата на първата и третата свещ.

източник: elearnmarkets.com

6. THREE WHITE SOLDIERS (3 БЕЛИ ВОЙНИКА)

източник: elearnmarkets.com

Този модел е съставен от три дълги бичи тела, които нямат дълги сенки и са отворени в реалното тяло на предишната свещ. Пазарът тръгва нагоре.

Candlestick patterns (bearish)

1. HANGING MAN (ОБЕСЕН ЧОВЕК)

източник: elearnmarkets.com

Hanging Man е модел с единична свещ, който се формира в края на възходящ тренд и сигнализира за мечи обрат.

Тялото на тази свещ е малко и е разположено в горната част с долна сянка, която трябва да е повече от два пъти реалното тяло. Тази свещ няма горна сянка или ако има тя е много малка.

Логиката тук е, че при отварянето цените са били нагоре, но продавачите са ги натиснали надолу.

Купувачите обаче не се дават и се мъчат да повишат цените, но не успявят в крайна сметка да го направят, тъй като активът затваря под цената, на която е отворил.

източник: investing.com

2. SHOOTING STAR (ПАДАЩА ЗВЕЗДА)

източник: ig.com

Падащата звезда е със същата форма като обърнатия чук, но се формира във възходящ тренд и има малко долно тяло и дълга горна опашка. Очаква се пазарът да пада, това е сигналът на падащата звезда.

3. BEARISH ENGULFING (ПОГЛЪЩАНЕТО НА МЕЧКАТА) 🙂

източник: ig.com

Това е обратната форма на бичият сигнал Bullish Engulfing. Тук обаче 1-вата свещ е зелена, а втората е червена. Цената ще тръгва надолу, това е, което ни показва този pattern.

4. THREE BLACK CROWS (ТРИ ЧЕРНИ ГАРВАНА)

източник: ig.com

Моделът три черни гарвана се състои от три последователни дълги червени свещи с къси или никакви опашки. Всяка сесия се отваря на цена, подобна на тази от предишния ден, но натискът от продажби тласка цената все по-ниско с всяко затваряне.

5. DARK CLOUD COVER (НАДВИСНАЛИ ОБЛАЦИ)

източник: ig.com

Този модел показва мечи обрат – черен облак над оптимизма от предишния ден. Състои се от две свещи – червена, която се отваря над предишното зелено тяло и се затваря под средната му точка.

Continuation, neutral or small movements, indecision

А сега следват няколко модела, които предполагат неутралност, продължение на даден тренд, малки или незначителни промени или просто нерешителност на пазара.

1. DOJI

източник: ig.com

Когато отварянето и затварянето на пазара са почти на една и съща ценова точка, свещите приличат на кръст или знак плюс. Това представлява doji-то.

Този модел показва борба между купувачи и продавачи, която не води до нищо. Сам по себе си доджи е неутрален сигнал, но може да се намери и в модели на обръщане.

2. SPINNING TOP

източник: ig.com

Този модел има късо тяло, центрирано между опашки с еднаква дължина. Моделът показва нерешителност на пазара, което води до липса на значима промяна в цената – биковете изпращат цената нагоре, докато мечките я тласкат отново надолу. Spinning tops често се тълкуват като период на консолидация или почивка след значителен възходящ или низходящ тренд.

Сам по себе си spinning top е сравнително доброкачествен сигнал, но той може да се тълкува като знак за предстоящи неща, тъй като означава, че текущият пазарен натиск просто губи контрол.

3. FALLING THREE METHODS

източник: ig.com

Този модел се нарича „падащи три метода“ и е мечи сигнал. Той се формира от дълго червено тяло, последвано от три малки зелени тела и друго червено тяло – всички зелени свещи се намират в обхвата на мечите тела. Това показва на търговците, че биковете нямат достатъчно сила, за да обърнат тенденцията.

4. RISING THREE METHODS

източник: ig.com

Този модел е обратният на предния и го наричаме „възходящи три метода“. Състои се от три къси червени свещи, поставени в обхвата на две дълги зелени свещи. Моделът показва на трейдърите, че въпреки известен натиск за продажба, купувачите запазват контрола върху пазара.

Индикатори – Moving averages, RSI, Trends, Support & Resistance, Supply & Demand

Moving Averages

Преминаващите (движещите се) средни стойности (moving averages) са един от най-често използваните технически индикатори в търговията. Те се използват за изглаждане на колебанията в цените и идентифициране на общата тенденция на даден финансов инструмент.

Пресмятането на moving averages се извършва чрез вземане на средната цена за определен брой периоди (като дни или седмици). Най-често използваните преминаващи средни са прости преминаващи средни (SMA) и експоненциални преминаващи средни (EMA).

SMA се пресмята чрез сумиране на затварящите цени на финансовия инструмент за определен брой периоди и разделянето им на броя на периодите. Например, 20-дневната SMA би била сумата на затварящите цени за последните 20 дни, разделена на 20.

EMA е подобна на SMA, но поставя повече тежест върху последните цени. Това означава, че EMA по-бързо реагира на промените в цените в сравнение с SMA. Пресмятането на EMA включва умножаване на всяка цена с тегловен коефициент, който се базира на броя периоди, които са използвани.

Преминаващите средни стойности могат да бъдат използвани по много начини в търговията. Една обща стратегия е да се използва пресичане на две преминаващи средни като сигнал за купуване или продаване.

Например, когато краткосрочната преминаваща средна (като например 60-дневната) пресече над по-дългосрочната преминаваща средна (като 180-дневната), това може да сигнализира за булиш тенденция и потенциална възможност за купуване.

И обратно, когато краткосрочната преминаваща средна пресече под по-дългосрочната преминаваща средна, то тогава това може да е сигнал за продажба.

източник: Angelov Dimitar Community Discord server 🙂

200 SMA

Дългосрочните инвеститори могат да използват 200 и други moving averages, за да идентифицират цялостната тенденция на даденa акция или индекс и да определят дали тя е във възходящ или низходящ тренд.

Например, може да използваме 200 SMA, за да определим общата тенденция на дадена акция или друг финансов инструмент. Ако цената на акцията е над 200-дневната преминаваща средна, тя може да е във възходящ тренд, докато ако е под 200-дневната преминаваща средна, може да е в низходящ тренд.

Преминаващите средни стойности могат също да се използват за идентифициране на потенциални възможности за покупка и продажба. Например, като дългосрочни инвеститори, знаейки справедливата цена, можем да използваме 200 SMA като допълнителен критерий и да изчакаме дадена акция или ETF да се върнат към своята 200-дневна преминаваща средна, преди да купим, ако смятаме, че акцията е надценена в момента.

Принципно, 200 SMA е доказано добър показател, ако се върнем назад във времето. Добре е да знаем обаче, че този показател сработва най-ефективно при времена на по-големи движения на пазара и най-вече, когато тези движения са надолу, както се случва при кризи и рецесии. Нека видим 2000-ната година, кризата с дот ком балона, кризата от 2008-ма и последната криза от 2020-та.

Dot Com Bubble

2008 – The Great Recession

2020: Пандемията + 2022: Последният мечи пазар

3-те графики отразяват представянето на индекса S&P 500. Както можем да видим, нямаме перфектен тайминг и доста често 200 SMA е като допирателна на движението на цената, но тук има допълнителни настройки, които се правят, за да не купувате и продавате на всяко кратко пресичане.

Точно тази стратегия разглеждаме и тестваме в затвореното ни общество Angelov Dimitar Community. И доста други неща тестваме там, анализираме компании по различни модели, стигаме до техните справедливи цени, както се казва, действаме сериозно, а не само по графиките. Залагаме на фундаментите.

Осцилатори

Това са индикатори, които можем да добавим в платформата и да ни се покажат под графиката, както ще видим и след малко с един такъв осцилатор. Основната им цел е да ни покажат не посоката, а силата на дадения тренд. Много често някои трейдъри си включват един осцилатор заедно с някакъв moving average и така с moving average-а виждат посоката на тренда, а осцилаторът им показва колко е силен този тренд.

RSI – Relative Strength Index (осцилатор)

Индексът на относителната сила (RSI) е популярен импулсен осцилатор, използван от трейдърите за измерване на силата на ценовото действие. RSI се основава на концепцията, че цените са склонни да затварят по-високо, отколкото отварят на бичи пазар и по-ниско, отколкото отварят на мечи пазар.

RSI се изчислява с помощта на математическа формула, която сравнява средните печалби и загуби за определен период (обикновено 14 дни). Този индикатор осцилира между 0 и 100, като стойности над 70 показват, че дадена акция е свръх купена (overbought), а стойности под 30 показват, че акцията е разпродадена (oversold).

Трейдърите използват RSI, за да идентифицират потенциални възможности за покупка или продажба. Ако RSI е в зоната на свръхпокупка, те може да обмислят продажбата на акцията, докато ако RSI е в зоната на свръхпродаденост, може да обмислят да закупят.

TRENDS

Тренд нагоре (възходящ) – UPTREND

изображение: investopedia

При този възходящ тренд, ясно можем да свържем точките на отскачане на цената и именно така виждаме и затвърждаваме, че трендът е нагоре.

Тренд надолу (низходящ) – DOWNTREND

изображение: investopedia

Тук можем да свържем точките, когато цената е удряла нивото на resistance и така ясно можем да видим какъв е трендът.

SUPPLY & DEMAND (ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ)

Това е един много важен индикатор за трейдърите, защото той им показва кога “ГОЛЕМИТЕ ПАРИ” (Smart Money) са на пазара и всеки трейдър преценява дали ще може да се възползва от тези масови покупки или продажби, които тласкат цената нагоре или надолу.

Това рязко движение на цената за кратък период е в резултат на огромните обеми от търговия, които се случват и те са породени от големи играчи – банки, хеджфондове и други, които просто трейдват с много милиони и дори милиарди за отрицателно време.

Supply зоните са тези отгоре по графиката, които предполагат разпродажби и съответно цената ще тръгва надолу. Тоест има повече предлагане (продаване) отколкото търсене (купуване).

Demand зоните са тези зони отдолу по графиката, които предсказват, че цената ще върви нагоре, т.е. купувачите са повече от продавачите и бутат цената нагоре с големи обеми.

SUPPORT & RESISTANCE (ПОДКРЕПА И СЪПРОТИВА)

По графиките също има и зони на Support и Resistance, които представляват, както supply и demand, точки или участъци от движението в цената, които предполагат движение нагоре, ако цената удари support level или движение надолу, ако удари resistance level.

Така че, следващият път, когато чуете, че Bitcoin е напът да пробие resistance-a, това означава, че ако го стори, цената вероятно ще се покачи. Ако пък пробие съпорта надолу, то следва цената да продължи да пада.

Други PATTERN-и по графиките

Нека накрая да разгледаме и някои фигури, които можем да разчетем по графиките, които фигури предполагат определена промяна в движението на цената. Ще разгледаме най-популярните и най-лесните за намиране по графиките.

Head & Shoulders (глава и рамене)

При този модел имаме ляво и дясно рамо, които са върхове в цената и имаме една глава по средата, като тя представлява цената в най-високата и точка. Имаме и нещо наречено neckline или вратна линия, която често представлява ниво на support за по-краткосрочен период.

Head & Shoulders моделът, не шампоанът, предвещава обрат, т.е. когато видим тази формация по графиката, това може би сигнализира за обръщане на тренда от бичи в мечи, т.е. пазарът ще пада.

Inverse Head & Shoulders (обърната глава и рамене)

Обърнатата глава с рамене е досущ като обикновената, само че е наобратно 🙂 Ако наблюдаваме това явление по графиката, значи мечият тренд е може би напът да се обърне, т.е. цената досега е падала и може би следва това да се промени и тя да започне да се покачва.

Double TOP

изображение: investing.com

Двойният връх показва, че трендът нагоре може би приключва и ще се обръща. Double TOP се формира, след като даден актив достигне висока цена два последователни пъти с умерен спад между двата максимума. Потвърждава се, след като цената на актива падне под ниво на подкрепа, равно на дъното между двата предишни максимума.

Double Bottom

изображение: investing.com

Двойното дъно е класическа графична формация, показваща голяма промяна в тенденцията от предишно движение надолу. Моделът изглежда като буквата “W.” Двукратно докоснато дъно се счита за ниво на подкрепа и би следвало цената да се обърне във възходящ тренд.

Cup & Handle

Сценарий 1: затвърждаване за продължение на тренд нагоре.

изображение: investing.com

Чашата с дръжка стояща по този начин на графиката се счита за потвърждаващ сигнал за разширяващ се възходящ тренд, и се използва от трейдърите като потвърждение за откриване на дълги позиции, т.е. за покупка.

Сценарий 2: обръщане на тренда нагоре.

изображение: investing.com

Когато видим чашата при низходящ тренд и тя има и дръжка, това може би сигнализира, че пазарът се обръща нагоре.

E, това бяха моите 5 лева за техническия анализ. Надявам се статията да ви е била интересна и също полезна. Гледайте графиките, проследявайте движението на активите, в които инвестирате и ако ви е интересно навлезте в детайли 🙂

Още веднъж, показаното в тази статия не бива да се приема като съвет за инвестиция. Графиките са си графики, от опит споделям с вас, че за дългосрочна инвестиция те не вършат работа, но могат да ни дадат представа какво се случва и да си обясним някои явления на пазарите 🙂

Единственият индикатор, който аз използвам е 200 SMA като ориентир за цената на даден актив. Но не само в чистата му форма, има доста особености и както вече споменах, подобни индикатори и стратегии изпробваме в Angelov Dimitar Community.

Ако искате да наблегнете на фундаменталните метрики, да придобиете фундаментални знания за дългосрочните инвестиции, които ще ви улеснят живота и няма да е нужно да следите графики, хвърлете едно око на моите видео курсове, които са много подробни, и които ви дават реални и най-важното работещи решения – ще се научите как да търсите и намирате подценени компании, как да определяте справедливата им цена, за какво да внимавате и в крайна сметка, как да вземете решение дали да инвестирате или пък не.

Също разглеждам и инвестицията в дивидентни компании в големи детайли, като тип инвестиция, която е подходяща за всеки, който иска устойчивост и дългосрочен успех на борсата. Не подминаваме и ETF-ите, които са едни от най-удачните и лесни инструменти за начинаещи инвеститори, така че, определено имате избор от един голям набор от знания избирайки някои от курсовете или всичките от тях 🙂

Обучението “Инвестирай с мен” е доказано най-работещият продукт, който съм създавал някога, то е цялостен наръчник как да започнем да инвестираме от нулата и да продължим да го правим цял живот.

***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.