Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Инвестиции с Фиксирана Доходност | IUVOSAVE |


Много хора търсят алтернатива на банковите депозити, които, както много добре знаем, в момента не носят абсолютна никаква доходност. Активите на фондовата борса могат да ни предоставят добър растеж, но си има цена за това и цената, която плащаме е волатилността, постоянното движение в цените нагоре и надолу. Тоест, ние трябва да сме готови да “прежалим” инвестираните от нас пари за дългосрочен период напред във времето, за да може сложната лихва да ни възнагради подобаващо. Ако инвестираме за 1-2 години, вероятността инвестираните пари да струват по-малко я има и тогава просто ще сме на загуба.

В тази статия ще ви представя един продукт, който е алтернатива на банковите депозити, при него няма волатилност, а има предвидимост – точно колко ще е доходността от нашата инвестиция и кога ще получим тази доходност. Също, не се изисква никакво задълбочено познание, като например определяне на справедливи цени, избор на брокери и т.н.

Става въпрос за инвестиционния продукт IUVOSAVE. Накратко, това е продукт с фиксирана доходност от 5, 6 или 7% на година, като депозираните от нас пари се инвестират в кредити на големи и утвърдени дружества на принципа на p2p кредитирането.

Ако сега инвестирате 10 000 лв в iuvoSAVE за 1 година, то ще получите 7% доходност (фиксирана) или с други думи след точно 12 месеца вашите 10 000 лв ще са 10 700 лв. Ето това е предвидимостта, за която споменах и ето защо можем да разглеждаме iuvoSAVE като алтернатива на банковите депозити.

Важно е да отбележим обаче, че тъй като това е инвестиция, а не депозит, средствата ни инвестирани в iuvoSAVE не са гарантирани както при банковите депозити и е добре да го имаме предвид. Винаги трябва да инвестираме пари, които сме готови да прежалим занапред, дори да ги загубим, колкото и грубо да прозвучи. Инвестицията си е инвестиция и носи определен риск, абсолютно винаги, колкото и малък да е той.

Но има ли по-голям риск от това парите ни да стоят в банката и със сигурност да губим от тяхната покупателна сила? Май няма… 🙂

Аз следя iuvoSAVE от няколко месеца, събирам информация и определено платформата на iuvo за този тип пасивна инвестиция с фиксирана доходност ми допадна и реших да я изпробвам, като инвестирах €500 и по този начин, хем ще ми е по-интересно да следя как се случват нещата, хем ще мога да покажа на вас как на практика да инвестирате в тази p2p платформа с фиксирана доходност.

И така, следва да обърнем внимание на някои фундаментални знания относно p2p кредитирането и платформите около него, както и ще ви покажа в детайли как да се регистрирате и депозирате пари, а също и как да вземете БОНУС, инвестирайки в iuvoSAVE.

Какво е p2p?

P2P платформите за инвестиране свързват инвеститори с лица или компании, които търсят финансиране. “P2P” е съкращение от “peer-to-peer”, което означава “от един човек на друг”.

Идеята зад P2P платформите за инвестиране е да се свържат инвеститори с лица или компании, които се нуждаят от финансиране.

Чрез P2P платформите за инвестиране, инвеститорите могат да избират между различни видове инвестиции, като заеми за недвижими имоти, бизнес заеми, потребителски кредити или финансиране на стартиращи компании. Платформите от този тип предоставят информация за заемополучателите и рисковете, свързани с всяка инвестиция, така че инвеститорите да могат да вземат информирано решение.

P2P платформите обикновено предлагат различни инструменти за управление на риска и диверсификация на портфейла, които помагат на инвеститорите да разпределят риска и да минимизират потенциалните загуби.

Аз лично не инвестирам пряко в p2p платформи, тъй като смятам, че имам знанията сам да управлявам парите си и да ги инвестирам в подценени компании и други активи, които да ми донесат добра доходност. Но определено IUVOSAVE привлича вниманието ми с пасивността и ликвидността на инвестицията и смятам, че депозираните от мен пари, както и тези за вбъдеще, ще бъдат една добра диверсификация на инвестиционния ми портфейл.

Доста хора използват iuvoSAVE и други подобни платформи да съхраняват част от кеша си за аварийния си фонд например.

Като цяло, моята идея е, част от кеша си, който искам да бъде ликвиден, да е депозиран в платформата на IUVOSAVE, за да мога, ако намеря добра инвестиция, като стабилна подценена компания на борсата, просто да изтегля парите и да действам, но през това време докато я намеря, парите ми да ми носят предвидима доходност. Това наистина е като един онлайн банков депозит с доста голяма лихва.

Ако искате да се регистрирате и да използвате IUVOSAVE, може да го направите от ето този линк: РЕГИСТРАЦИЯ в iuvoSAVE

Това е реферален линк, т.е. аз ще получа “изгода”, ако се регистрирате през него, а вие ще получите БОНУС в размер на 0.75% от инвестираната от вас сума в рамките на 60 дни. Отбелязвам, че ако НЕ използвате моят линк, то вие отново ще получите бонуса от 0.75%, така че, може и да не го използвате 🙂

Компанията IUVO

Това е една от най-известните p2p платформи в България и съществува от 2016-та година. Тя позволява на потребителите да инвестират средства във вече отпуснати кредити от кредитни компании, наречени още оригинатори.

Кредитните оригинатори са регулирани небанкови финансови институции. Тези компании отдават заеми от собствените средства, за разлика от банките, които кредитират със средства, привлечени от депозити. Кредитните оригинатори в iuvo са компании с добра репутация и дългогодишна история.

Ето списък с всички кредитни оригинатори, с които IUVO работи: ОРИГИНАТОРИ

IUVO е регистрирано в Естония юридическо дружество и може да прочетете детайлна информация за компанията, както и да прегледате финансовите и отчети на официалния им уебсайт: https://www.iuvo-group.com/bg/

Какво е iuvoSAVE?

Както вече отбелязах, iuvoSAVE е продукт на iuvo, което е p2p платформа инвестираща в различни кредити. IUVOSAVE е напълно пасивен начин да получавате фиксирана доходност от 5, 6 или 7% на година и е алтернатива на банковия депозит, който не ни носи никаква доходност.

Инвестираните пари чрез iuvoSAVE се разпределят в различни кредити, най-вече към оригинаторите EasyCredit, Бяла Карта и VivaCredit, които са утвърдени и регулирани небанкови институции за кредитиране.

За разлика от традиционното p2p инвестиране, при iuvoSAVE няма опция за избор на конкретни кредити, както няма и нужда от следене, купуване, продаване на определени кредити. Просто депозирате (инвестирате) и започват да текат лихви и нищо друго не е необходимо като действие от ваша страна.

Огромният и може би най-голям плюс, който аз лично отчитам за iuvoSAVE, е ликвидността. Можете да теглите от депозираните пари, когато пожелаете, както и може да довнасяте пари и те ще започнат да се олихвяват също веднага.

iuvoSAVE и iuvo са част от MFG Management Financial Group. MFG e постоянно еволюираща финтех екосистема, която оперира в 6 държави в Европа. Компаниите в Групата развиват успешни бизнес модели в сферата на потребителското кредитиране, финансирането на малък и среден бизнес и средно големи корпоративни клиенти, дигиталното кредитиране, платежни услуги и други алтернативни финансови продукти и услуги.

Компаниите EasyCredit, VivaCredit, Бяла карта и редица други са част от MFG и както вече отбелязах, парите ни в iuvoSAVE се инвестират точно в кредитни оригинатори от тази група.

Повече информация за MFG може да прочетете тук: https://www.iuvo-group.com/bg/who-stays-behind-iuvo-get-to-know-mfg/

Ето и 3-те плана, които се предлагат за IUVOSAVE:

Както се вижда от скрийншота, аз съм инвестирал €500 за период от 1 година на 7% лихва и вече дните до падежа са 364, следователно след като мине този период, аз ще имам €35 горница на инвестираните пари, ако не добавям още.

Ако изберете по-кратък период, съответно за 3 месеца лихвата на годишна база е 5%, а за 6 месеца тя е 6%.

Депозити и Теглене

Минималната сума, която може да инвестирате в някой от 3-те продукта на iuvoSAVE е €100 или 100 лв.

Депозитът може да бъде, както в ЛВ, така и в ЕВРО. Преводът на пари към платформата става чрез банков превод или Paysera. Ако изберете банков превод, имате 2 опции за сметки, към които да преведете в зависимост от това дали превеждате в евро или в лв.

Преводът в евро е SEPA превод и е без такси от страна на IUVO, т.е. те не ви таксуват за преводите, но вашата банка може да ви таксува, като най-често СЕПА преводите струват около 1 лв за суми до €100 000.

Ако искате да теглите преди падежа, т.е. преди периода, за който сте инвестирали, това се случва безпроблемно, като се удържа 1% такса върху теглената сума. Ако да речем сте инвестирали €10 000 и искате да изтеглите €1000, то ще ви бъде удържан 1% от €1000 или това са €10. Тази такса за теглене ще ви се удържи от оставащата сума в акаунта ви. Ако обаче нямате оставаща сума и изтегляте всичко преди падежа, в този случай таксата от 1% ще се удържи от изтегляната сума.

Имате право на 2 безплатни тегления за 1 календарен месец, като минималната сума за теглене е €10 или 10 лв. Всяко следващо теглене се таксува с €1 (2 лв).

Важно е да отбележим, че трябва да депозирате единствено и само от сметки на ваше име. При теглене, може да теглите само към сметки, от които сте депозирали. Ако например смените банката и старата ви сметка, от която сте депозирали вече не съществува, то в този случай просто правите малък депозит в платформата от новата си сметка и след това ще може да изтеглите към нея каквато сума пожелаете.

Ето как изглежда платежното нареждане от банка ДСК за превод в ЕВРО към iuvoSAVE. Много е важно като основание да посочите номера на акаунта си и това ще го видите на екрана в iuvoSAVE, където са данните за превод.

Регистрация в IUVOSAVE

Регистрацията в IUVOSAVE се случва доста лесно и бързо и сега ще проследим основните стъпки, през които се преминава.

Ето още веднъж моя линк за регистрация: РЕГИСТРАЦИЯ в iuvoSAVE. Регистрацията от този линк не ви налага никакви ограничения.

Пак отбелязвам, че регистрирайки се в iuvoSAVE, вие ще получите 0.75% бонус за добре дошли и този бонус от 0.75% ще бъде за цялата инвестирана от вас сума в рамките на първите 60 дни от регистрацията и максималният размер на бонуса, който може да получите е €150.

Бонусът ще получите и ако НЕ използвате моя линк, така че, ако НЕ искате да подкрепяте създаването на подобно съдържание и занапред, то НЕ кликайте на линка, а просто влезте на уебсайта на iuvo и направете регистрацията по този начин.

И ето ги стъпките за регистрация:

Стъпка 1: Влизаме на iuvoSAVE и започваме регистрацията.

Избираме си как да се регистрираме – дали като физическо или юридическо лице. Тъй като аз се регистрирах като физическо лице, точно този тип регистрация ще покажа.

Стъпка 2: Въвеждаме данните, които се изискват от нас и кликаме на бутона НАПРЕД, като естествено трябва данните да са на 100% верни.

Стъпка 3: Попълваме и следващите полета отнасящи се конкретно за профила ни.

Стъпка 4: Ще получим имейл, който трябва да отворим и да потвърдим регистрацията си.

Стъпка 5: След като имейлът ни е потвърден, просто се логваме в платформата и преминаваме през още 2 екрана, като на втория избираме продукта iuvoSAVE. Естествено, ако желаете може да разгледате и другите продукти на iuvo свързани с p2p.

Стъпка 6: Кликнете на SAVE таба отляво и попадате на ето този екран, откъдето трябва да си изберете продукт на iuvoSAVE, в който да инвестирате. Първо обаче ще е нужно да преминете през верификация на профила. Прикачете ясни снимки на личната си карта отпред и отзад, както и добавете документ за доказване на адрес. Този документ може да бъде банково извлечение, сметка за платена услуга, например към мобилен оператор или някоя друга комунална услуга.

Стъпка 7: След като сме прикачили документи и профилът ни е верифициран, просто следва да депозираме пари. Кликаме на бутона ДЕПОЗИРАЙ и следва да направим банков превод, а ако използвате PAYSERA, може да преведете пари и по този начин.

Ако изберете банков превод, ето как ви се откриват сметките и просто трябва да използвате информацията, която виждате на уебсайта на iuvo и да я въведете във вашето онлайн банкиране, а може да преведете с тези данни и офлайн в някой клон на банка.

Както виждате има 2 сметки, като едната е за преводи в евро, а другата е за преводи в лева.

И още веднъж, ето го платежното нареждане, което направих от евровата си сметка към тази на iuvoSAVE в евро:

Стъпка 8: Отнема 1-2 работни дни докато депозитът ви е наличен по сметката в iuvoSAVE и следващата стъпка е просто да прехвърлите парите от акаунта си в някой от продуктите на iuvoSAVE.

В случая аз избирам 3-тият продукт, който ще ми донесе 7% лихва на моите €500 за 1 година. Кликам на бутона “Добави”, след което избирам сумата със слайдера, която искам да инвестирам. Аз избирам в случая цялата сума от €500.

Стъпка 9: Чакам 🙂 Парите ми са вече инвестирани и след 1 година те ще струват повече със 7%. Ето това е фиксираната доходност, която може да постигнете с инвестиция в iuvoSAVE.

Напомням, че може да внасяте пари по всяко време, като минимумът е €100 и също може да теглите, ако ви се наложи. Парите ви не са заключени, ликвидни са. Не е като при традиционните p2p инвестиции, при които ликвидността е трудна, тъй като трябва да има кой да ви изкупи кредитите, които вие искате да продадете, а това може да отнеме време.

Welcome Bonus – Бонус за добре дошъл!

Както вече споменах на няколко пъти, като чисто нови клиенти на iuvo, независимо дали ще използвате iuvoSAVE или другите p2p продукти на iuvo, вие получавате 0.75% бонус за депозираната от вас сума в продукти на iuvo или iuvoSAVE през първите 60 дни.

И както вече стана ясно, дали ще използвате моя линк за регистрация, който е ето този РЕГИСТРАЦИЯ в iuvoSAVE или пък ще се регистрирате директно, вие получавате този бонус. Той ще ви бъде изплатен обаче след 60-тия ден и ще е върху сумата, която представлява разликата между депозити и тегления. Така че, ако смятате да се изхитрявате и да вкарате пари днес и да ги изтеглите утре и да си чакате бонуса, няма да се получат така нещата 🙂

Този бонус също има горен лимит, който е €150. Ето ги пълните правила и условия за бонус програмата: https://www.iuvo-group.com/wp-content/uploads/2023/05/2023.04.07_TC_Welcome-bonus_BG.pdf

DISCLAIMER

iuvoSAVE е платформа за пасивно инвестиране в p2p кредити и като такава, тя не предоставя гаранция за инвестираните средства. Това не е банков депозит. Доходността от iuvoSAVE е фиксирана и е в размер на 5%, 6% или 7% в зависимост от периода, който изберете.

Тази статия не бива да служи като финансов или инвестиционен съвет. Тъй като всички инвестиции носят известна доза риск, редно е да се приеме, че iuvoSAVE не прави изключение. И тъй като безрисковите инвестиции като банковите депозити и държавните облигации най-често носят нулева доходност, то от нас зависи да подбираме доказани и работещи алтернативи. Смятам, че iuvoSAVE е точно такъв продукт и затова аз инвестирах в него.


***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

7 Responses

 1. Има ли някакъв процент гаранция на средствата и какъв в най-големият риск на този вид платформи?

  1. Кредитите, в които инвестират мисля имат buyback гаранции и бих казал дори, че iuvoSAVE е по-безопасно от обикновените им p2p кредити ти да си ги купуваш сам. Иначе риска си го има, изчезва компанията изчезват ти и парите, но да кажем, че е супер малко вероятно да се случи. Все пак говорим за регистрирано и регулирано дружество.

   1. А какво е това 5% за 3м годишна лихва.Нещо не разбирам.Тези 5% ще ги взема след 3м или след 1г?

 2. Малко неясно ми oстана:
  От една страна:
  1. ” Ако искате да теглите преди падежа, т.е. преди периода, за който сте инвестирали, това се случва безпроблемно, като се удържа 1% такса”
  От друга страна:
  2. “Имате право на 2 безплатни тегления за 1 календарен месец, като минималната сума за теглене е €10 или 10 лв”
  Върху тези безплатни тегления има ли такса 1% ако са преди падежа?
  Благодаря.

  1. 1. 1% е такса предсрочно теглене върху сумата, която се тегли.
   2. Безплатните тегления се има предвид, че няма такси за самото теглене. 2 такива са безплатни за календарен месец. 3-тото вече струва 2 лв (€1) за самия превод на средствата.

   1. По-скоро има такса върху изтеглената сума, но не и върху операцията-превода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.