Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Нямам Време! | Как да инвестирам?

Нямам време! Това не е за мен! Аз имам друга работа. Как да инвестирам като тепърва трябва да започна да уча нещо друго, което хората с години учат и правят и никой не може да ми гарантира, че ще успея с инвестициите. Прекалено рисковано е! Не е за мен! Може да изгубя парите си!

Много често чувам такива доводи и оправдания. И им отговарям така: Имаш 2 опции – да НЕ инвестираш и да инвестираш.

Първата опция ти гарантира, че със сигурност ще загубиш дългосрочно много голяма част от покупателната способност на парите си и колкото повече да работиш и да вадиш пари, толкова повече ще губиш, защото така работи системата.

Втората опция, ако избереш да инвестираш, ти дава доказано най-реалния шанс, подхождайки разумно, не само да не изгубиш покупателната стойност на парите си, а и дори да я увеличиш многократно. Инвестирането в активи е доказано най-ефективният начин да предпазим парите си и те да заработят за нас.

Ти избираш! Дали със сигурност да загубиш или пък да направиш точно обратното – да спечелиш в тази игра, в която 95% от населението винаги ще губи. Искаш ли да бъдеш от онези оставащи 5% или искаш да си при губещите 95%?

Трябва време!

Да, и какво като трябва време? Нима можем да продаваме времето си за заплата, да го пилеем ровейки си в телефона, да гледаме телевизия, глупави филми, да караме ски и т.н., а няма да намерим време да се научим как да управляваме парите си? Несериозно е да твърдим, че нямаме време. Несериозно е към нас самите, защото така си казваме, че обричаме себе си на бедност, на един посредствен живот, в който финансовите ни проблеми винаги ще се задълбочават, просто, защото така работи текущата монетарна система.

Ще си намерите по-високо платена работа? Супер! Вадете повече и повече пари. И в крайна сметка какво ще ги правите? Колкото повече ги трупате, толкова повече те ще се стопяват. Парите са, за да бъдат използвани. Това е тяхната единствена функция и инвестирането е процесът, който превръща тези фалшиви активи (парите) в нещо реално, което носи истинска стойност и увеличава богатството ни с времето. Няма друг начин. Кеш парата заминава, губи се, топи се… в даден момент не струва нищо.

Ще ви кажа колко време ви трябва, за да управлявате по-добре парите си, да ги инвестирате и така да изкарвате още повече пари. Ами трябват ви по няколко часа седмично, за да научите основните, фундаменталните неща за инвестициите, за това как работят парите, за различните класове активи. Отделяйте по 30 минути на ден, оптимизирайте времето си така, че да гледате по 1-2 видеа в youtube на ден, препоръчвам моите видеа :), които вече са над 100 бройки и помогнаха на страшно много хора да започнат да инвестират, да управляват парите си по-добре, да не ги губят.

Не ви се гледат видеа? Четете тогава. Четете книги. Те са много евтини, а ви дават толкова много стойност! Една книга, която препоръчвам и която излезе скоро за България, е “Пътят към финансова независимост”. Определено ви препоръчвам книгата, аз съм писал предговора и споделям конкретни финансови инструменти, които са удачни за нас от България. Тази книга е отваряща очите и ви показва как дори с почти никакво време от ваша страна може да станете финансово независими. Вижте още някои книги, които препоръчвам ето тук:

ТОП 5 книги за инвестиране

Е, малко послъгвам, защото почти никакво време означава все пак да отделите време, за да разберете как работят нещата. Но веднъж сторите ли го, осъзнаете ли на какво са способни инвестициите, тогава нещата започват да се случват лека полека, ако преминете към действие обаче, не само да четете книги 🙂

Бих казал също, че статиите на този уебсайт ще ви дадат толкова много конкретна информация и детайлни знания, че смело мога да твърдя, че се гордея с цялото съдържание, което успях да създам за последните 2 години и половина. Това съдържание помогна на страшно много хора, хиляди хора от България и със сигурност ще помогне и на вас.

Така че цялата информация е налична. Има я. Само трябва да я вземете, да я усвоите и приложите на практика. Но няма кой да го стори вместо вас. Вие трябва сами да се задействате и истината е, че колкото повече чакате, толкова повече време и пари губите.

Отново, не се изисква пълна отдаденост и много отделено време, за да започнете да управлявате по-добре парите си. Веднъж усвоени, знанията започват да работят за вас и да правите все по-успешни инвестиции и тези знания имат нужда единствено от някои ъпдейти от време на време, за да сте в крак с това какво се случва в инвестиционния свят. Но тези ъпдейти са по-скоро като проблясъци от време, които идват и се възприемат бързо от вас, защото вие просто можете и знаете как да ги изконсумирате мигновено.

Поемете отговорност!

Поемете отговорност и започнете вие да се грижите за парите си, вие да ги управлявате, защото няма кой друг да ги управлява по-добре от вас самите. Не си давайте парите ей така с лека ръка във взаимни фондове, в застраховки с инвестиционен характер, в крипто пирамиди и всякакви такива глупости.

Нужно е просто да отделите отначало малко време, за да се запознаете с процесите по инвестиране, да си отворите акаунт в някоя брокерска плартформа и да действате. Сега е по-лесно отвсякога това да бъде направено.

Ако решите да поемете отговорност към парите си и да започнете да ги управлявате, да ги използвате, да ги спестявате инвестирайки ги, то вие си гарантирате, че занапред ще имате все повече и повече пари. Да, от време на време може да допускате грешки, но те няма да са фатални, ако сте се запознали с дългосрочното инвестиране в стойност и знаете как работи то в back end-a 🙂

Избягвайки да придобиете знания за инвестициите и да действате практически, тоест в действителност да започнете да инвестирате, вие обръщате гръб на себе си, обръщате гръб на труда си, не се уважавате, защото ходейки на работа, изкарвайки пари, когато не ги използвате тези пари, те просто изчезват, изпаряват покупателната си сила. И защо се трудите тогава? За да имате все повече в банковата сметка, но де факто все по-малко като стойност на тези пари?

Давайки парите си на някой друг, който да се грижи за тях също е бягане от отговорност. Никой не може да се погрижи по-добре за финансите ви от самите вас. Трябва да обучите себе си да го правите. Трябва да си създадете навици, които са неприсъщи за 95% от населението, а именно да харчите по-малко отколкото изкарвате и остатъка просто да инвестирате в активи. Лесно звучи, нали? И сте го чували не само от мен, а от доста хора в интенет, от доста предприемачи?

И знаете ли… както звучи лесно, точно толкова лесно е и за изпълнение. Защо ли? Защото всичко е до навика. Дисциплинирайте себе си, създайте си навик да плащате първо на себе си и проблемът е разрешен, ако е имало проблем 🙂

И сега може би някои от вас си мислят… аз имам семейство, имам някакъв стандарт, гоня кариера и т.н… никой не ви кара да загърбвате нещо, а просто да оптимизирате времето си, действията си, да пренаредите приоритетите си. Аз също имам семейство, различни разходи, произлезли от грешки в миналото, но реших в даден момент от живота си да съм финансово независим, запретнах ръкави и го направих, постигнах го. И знаете ли, никой, абсолютно никой не ми помогна за това. Защото повечето хора, с които общувах нямаха представа от инвестиции, нямаха представа за какво говоря.

И какво направих аз? Просто смених погледа си, смених средата си и сега хората, с които общувам ме правят още по-добър инвеститор и действаме заедно в затвореното ни общество Angelov Dimitar Community, където всяка седмица организираме срещи на живо, говорим, показваме, умуваме, избираме, анализираме… работим по това да сме по-добри инвеститори. И знаете ли колко време отнема това? Отнема 1 час или 2 часа на седмица, ако срещите ни са 2.

Много време ли е това? За мен лично е супер малко, а стойността, която се дава е толкова голяма! Както споделям и в обществото ни, иска ми се да имаше такава група като нашата, когато аз стартирах с инвестициите. Но нямаше. И затова сега я създаваме заедно. Предаваме нататък, за да може все повече хора да осъзнаят каква е силата на инвестициите и как инвестициите могат да подобрят живота им, да го преобърнат дори в положителна посока.

И накрая в заключение мога да кажа, че аз не приемам оправдания от този тип. Оправданието “НЯМАМ ВРЕМЕ” просто все едно не съм го чул, когато някой ми го каже. Защото нашето време определя нас самите – какви сме сега и какви искаме да бъдем занапред. Каквото изберем да правим с времето си, това ще определи какво ще постигнем. Ограничения нямаме. Ние си ги поставяме сами, никой друг.

Ако смятате, че нямате време, за да се научите как да използвате парите си, то вие нямате време за вас самите, нямате време за бъдещето си. Ние всички имаме 24 часа. Разликата между 5-те процента от хората, които инвестират и другите 95%, които НЕ инвестират, е как всеки използва своето време, за какво го използва, как го оползотворява.

Е, имате ли 30 минути тази вечер да погледнете някое видео в youtube или пък да прочетете 4-5 страници от някоя книга за инвестиции? Повтаряйте това няколко седмици поред и ще видите как от един нищо незнаещ съвсем начинаещ човек в света на инвестициите, вие ще се превърнете вече в съвсем запознат и осъзнат начинаещ инвеститор, който е готов да премине към действие.

И вече започнете ли да действате, действайте цял живот. Инвестирането е процес. Влезте в платформата за 10 минути на месец, купете дивидентните компании, които сте избрали или пък си купете някой друг дял от S&P 500 или пък някакъв друг актив и това е, вие сте инвеститори! Трудно ли звучи? Не! Лесно ли е да се изпълни? Да, лесно е, но зависи от способността ви, от отдадеността ви да поемате знания.


***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

3 Responses

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.