Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Висока Доходност от Криптовалути | Възползвай се от ЛУДНИЦАТА на този пазар!

В тази статия ще ви покажа един доста нискорисков метод да печелите от криптовалути, без да се излагате на цялата волатилност на този пазар и без да се чудите сега да купя ли, да продам ли, ще се вдигне ли дадена криптовалута или пък ще падне, а може и дори да изчезне… Методът, който ще споделя е изцяло пасивен, типично в мой стил и още веднъж, доста безопасен.

Знаете, че аз не съм най-големия фен на криптовалутите, но съм свикнал да извличам полза от всяка ситуация, от която мога и точно в момента, когато криптото е в бул маркет, т.е. тръгва нагоре с нови рекордни цени на Биткойн и други криптовалути, има начин да печелим пасивно от това F.O.M.O. около тези активи, без да е нужно да купуваме Биткойн по върховете или изобщо да притежаваме някоя от другите популярни криптовалути.

Многократно съм споделял, че аз имам Биткойн и ще продължавам да имам, харесвам идеята зад него, макар и да не залагам много, че ще се случат определени неща, като например да се използва масово, да се признае за платежно средство и така нататък… доста се съмнявам в това, но определено ми харесва да имам нещо странично от системата, на ledger-а ми и да знам, че е в моите ръце и живот и здраве Биткойн може да струва доста повече.

Но определено, като непродуктивен актив без фундамент, няма как да съм ок да купувам Биткойн по всяко време, особено по върховете, просто не ми допада, колкото и да говорят някои, че ще достигне 1 милион и повече. Нека го достигне, ще се радвам, но още веднъж, не залагам изобщо на това, защото Биткойн няма Intrinsic Value, няма справедлива цена, никой не може да каже колко трябва да струва, няма как да бъде измерено това нещо.

Сега ще разгледаме един метод, който използва цялата еуфория около бул цикъла при крипто и ни дава една добра пасивна доходност, типично дядовска такава, без нищо да правиш, аз така харесвам 🙂

Става въпрос за USDT или това е stablecoin, който има стойност 1:1 с американския долар. 1 USDT = 1 USD. Тук нямаме волатилност, няма скъпо, няма евтино, притежаваме ли 1 USDT, все едно притежаваме 1 долар, това е.

В момента в крипто борсата BINANCE плащат доста атрактивна годишна лихва, ако държиш USDT. Тази лихва е плаваща и понякога отива до 25% на година и нагоре, а понякога е 10-15% на година. Може би се питате как така и откъде идват тези високи лихви само, за да държим тези stablecoin-и.

Ако държите стейбълкойни като USDT, наградите, които получавате като лихва са на базата на търсенето на пазара. В момент на пазарен растеж като текущия, много потребители търсят стейбълкойни на заем, които да използват за търговия с крипто активи. Ако не се чувствате сигурни да инвестирате във волатилни активи, това е възможност, от която можете да се възползвате.

Ето едно кратко обяснение за това какво точно е USDT:

USDT (Tether) е криптовалута, която е категоризирана като “стейбълкойн” (stablecoin), което означава, че тя се стреми да поддържа стабилна пазарна стойност. USDT е обезпечена 1:1 с долара, което означава, че за всяко издадено USDT в обращение съществува еквивалент в американски долари или активи със сходна стойност, съхранявани като резерви от компанията Tether. Тази връзка с реални активи има за цел да намали волатилността, често свързана с други криптовалути като Bitcoin и Ethereum, правейки USDT популярен инструмент за търговци и инвеститори в криптовалутния свят, като средство за запазване на стойността на техните активи в нестабилни пазарни условия.

За повече подробности относно USDT, ето една доста добре написана статия: https://www.ledger.com/academy/what-is-tether-usdt#:~:text=So%2C%20before%20you%20buy%20any,by%20the%20United%20States%20Dollar.

И ето го сега самия процес как да депозирате пари в BINANCE, да ги конвертирате в USDT, т.е. да си купите USDT и да започнете да печелите ежедневно лихви, като може да си изтеглите парите по абсолютно всяко време с начислените до момента лихви, които всъщност се начисляват всеки ден, не е нужно да чакате да мине 1 година, не е нужно да заключвате криптовалутите си, процесът е наистина доста улеснен.

Стъпка 1: Влезте в акаунта си в BINANCE. Ако нямате акаунт в тази крипто борса, регистрирайте се оттук, безплатно е и става доста бързо: РЕГИСТРАЦИЯ

Преди време написах една статия за това как протича регистрацията, та може да и хвърлите едно око, не знам доколко е актуална, но със сигурност ще ви помогне. Иначе самата регистрация не е нищо особено, просто следвайте процеса.

Ето я все пак статията:

Обърнете внимание само на частта с регистрацията в BINANCE, другите части от статията няма да са ви полезни и не знам доколко са актуални към момента.


Стъпка 2: Депозиране на средства. Трябва да направите превод към BINANCE, за да захраните акаунта си. Най-лесно и безопасно става през Revolut. За целта аз направих малък превод, за да покажа точно как става. Препоръчвам да НЕ използвате други ваши сметки в български банки за превод към крипто борси, защото може от банката да ви блокират сметките. Те не обичат криптовалути 🙂

Когато сте на този екран, кликнете горе вдясно на Депозиране и ще ви се отвори следното падащо меню. Изберете Банков депозит.

След това изберете валута EUR, след което първата опция за SEPA превод и просто натиснете бутона Продължи. SEPA преводите са с такса от €1 от страна на BINANCE. При тези преводи обикновено парите пристигат в акаунта на същия ден, но е възможно да отнеме и 2-3 дни в някои случаи.

Съгласявате се с тези условия от екрана и продължавате нататък. На следващия екран въведете сумата, която искате да депозирате. В случая аз депозирам €101, за да получа чисти €100 в акаунта си. Както споменах, BINANCE прибира €1 такса. Кликнете на бутона Продължи и след това прочетете важните бележки, за да сте сигурни, че ще изпълните всичко както трябва. Общо взето стандартните важни неща – трябва да депозирате от сметка на ваше име и да не забравите да сложите референтния код в основанието за плащане

И ето я сметката, на която трябва да изпратите парите, за да влязат те в акаунта ви. Отново, много е важен референтният код. Включете го в основанието за плащане. Ще видим след малко как става точно. Банката, към която превеждате е в Литва (Lithuania). Копираме тези данни и минаваме към Revolut, за да направим плащането.

Влизаме си в приложението и избираме Bank recipient, т.е. да преведем по банкова сметка.

Избираме, че превеждаме към Business и въвеждаме данните от BINANCE, като email не е задължително да въвеждаме. Продължаваме нататък.

Въвеждаме сумата, която ще депозираме и въвеждаме Refference кода от BINANCE. Това е много важно! И след това просто изпращаме парите.


Стъпка 3: Купуване на USDT

За да проверите дали парите са пристигнали в акаунта, отидете на портфейла в горната дясна част на сайта и изберете Общ преглед.

Когато парите са налични, на същия екран в горната част изберете таба Earn

След това се убедете, че сте на Simple Earn / Висока доходност / Автоматично инвестиране. В долната част, ако не виждате USDT, просто потърсете в търсачката и изберете Абонирай се за Гъвкава (flexible) лихва, както е показано на скрийншота.

И тук е моментът да конвертираме, т.е. да купим с еврата си USDT. Правим го от бутона Конвертиране

И готово! Еврата ни са конвертирани в USDT и можем да започнем да печелим.

Когато сме на екрана за абониране, въвеждаме сумата в USDT, прочитаме си правилата, съгласяваме се и потвърждаваме. Може да изберете опцията за автоматично абониране, т.е. автоматично реинвестиране на получените награди и така да се трупат с времето. Това, което се случва е, че получените награди ще се начисляват към баланса ви и ще се олихвяват и те. Сложна лихва с други думи 🙂

След това от таба Спестявания може да проследявате какъв е годишният лихвен процент, който олихвява вашите USDT. Имайте предвид, че процентът се сменя постоянно и в момента на скрийншота е над 25%, но след спада на Биткойн от 73 000 до 68 000, този процент падна на около 14% в момента, когато пиша тази статия.

Вече споменахме, че USDT-тата ви не са заключени, това не е стейкинг в класическия смисъл и затова можете да ги redeem-нете, т.е. да си ги изтеглите по всяко време. За целта плъзнете слайдъра максимално вдясно и натиснете бутона Осребри. До няколко минути USDT-тата ви ще са в портфейла ви и може да ги конвертирате отново в евро и да ги изтеглите към сметката си в Revolut.

Това е общо взето как стават нещата. Както видяхте, лесно е, бързо е, процентите са доста добри. Ето и накратко някои важни неща, които да помним за този тип операции:

  1. Лихвите не са фиксирани и се сменят постоянно. Когато пазарът върви нагоре, и лихвите са високи. Когато не е толкова нагоре, лихвите падат.
  2. Няма лимит на сумата, която може да депозирате в USDT. Може да депозирате €100, може €1000, може и €10 000 или повече. Лихвите са еднакви, независимо от сумите.
  3. НЕ депозирайте от банкова сметка, която е от някоя от българските банки. Както видяхте, Revolut работи безпроблемно, така че най-удачно е да използвате именно него.
  4. Лихвите са на годишна база и се изплащат ежедневно. Можете да изтеглите депозираните USDT по всяко време, като ще задържите лихвите получени към момента. Тоест, може да държите 1 месец и през този месец ще са ви начислявани лихви. Решавате, теглите и ще получите главницата си с натрупаните лихви за 1 месец.

РИСК: Това са криптовалути! Няма нищо гарантирано! Добре е да сте наясно с това преди изобщо да предприемете някакви инвестиции. BINANCE е крипто борса и макар да е най-голямата в света, не е изключено да фалира или пък акаунтът ви да бъде хакнат. Tether (USDT) е криптовалута и макар да е вързана с американския долар, тя си остава криптовалута. Ако дружеството Tether фалира, то ще пострадат и вашите инвестиции. Можем да кажем, че от stablecoin-ите Tether е най-стабилният такъв, но както при всяка инвестиция в подобни активи, винаги инвестирайте само пари, които сте готови да загубите!

Аз лично притежавам криптовалутите си на LEDGER, не ги държа на борсата, но когато има такива добри възможности, определено се възползвам от тях и през този бул цикъл ще имам доста USDT в Binance, просто вместо да държа пари в CASH, ще ги държа там, защото лихвите засега са доста добри. Парите са ликвидни и могат да бъдат изтеглени по всяко време. Това естествено не е финансов или инвестиционен съвет.

Надявам се тази статия да ви е била полезна. Надявам се този тип малко по-различен, но пък доста доходоносен пасивен доход да ви допада. Ако е така, регистрирайте се в Binance, ето линк за регистрация още веднъж и действайте! – РЕГИСТРАЦИЯ. Линкът май е реферален, но не съм сигурен дали работи 🙂 Ще стане ясно… но не това е целта на тази статия.


***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

***Представям ви и втората си книга: “Силата на ETF”, която дава полезни работещи знания за борсово търгуваните фондове на достъпен и разбираем език и идва със списък с ETF-и за нас като европейски граждани и чеклист за бърз анализ на ETF-и.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

5 Responses

  1. Митак има ли история на лихвите назад във времето искам да видя как са се движели за няколко години.

  2. Интересно също дали дължим данък върху тези лихви и дали се трябва да се декларират?

  3. Binance спря услугите си в Холандия, каква борса мога да ползвам? Ако може инструкции за друга борса, ще сме благодарни!

  4. Здравейте,

    Как теглите пари от Бинанс? Вариантите, които виждам са крипто и долари. И в двата случая се губят пари от превалутирането. Как процедирате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.