Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Kraken – Лесна и Евтина Криптоборса за начинаещи

В тази статия ще разгледаме как можем да инвестираме в криптовалути чрез криптоборсата KRAKEN. Реших да напиша този материал, тъй като BINANCE спряха SEPA преводите като начин на депозит за неопределен период и не знаем кога ще ги възобновят отново. Сепа преводите в Кракен са налични като опция за депозиране и всеки може да се възползва от тази изгодна възможност за захранване на акаунта си там.

Също, до скоро от байнанс ни даваха възможност да депозираме безплатно чрез дебитна карта, но вече тази операция се таксува с 1.8% такса. Тоест, при депозиране на €100 в Binance чрез дебитна карта, ще ни бъдат удържани €1.80 като такса. Не е болка за умиране както виждаме, но със сигурност е ограничение за начинаещите инвеститори и би повлияло на печалбите ни, ако депозираме и инвестираме малки суми.

Kraken е много достъпна и лесна за използване криптоборса с много ниски комисионни за закупуване и продаване на криптовалута – от 0.16% на сделка. Нека минем през всички детайли по регистрация, депозиране и пазаруване и всеки ще прецени за себе си дали да използва Кракен. Аз лично харесвам тази криптоборса и бих я препоръчал на всеки начинаещ.

И така, да започваме…

Kraken – Що за борса е това?

Kraken е американска криптоборса, която е създадена през далечната 2011-та година. Това е доста дълъг период на съществуване за криптоборсите и Кракен е всъщност една от първите такива, които съществуват и до днес. Напълно легитимна е и е налична в 176 държави по света, с портфолио от над 70 криптовалути.

Както вече споменах, в Kraken имаме възможност да депозираме фиатна валута чрез SEPA превод. Комисионните за закупуване на криптовалути с фиатни пари са много ниски и започват от 0.16% върху сумата, с която пазарим. Продаването също е евтино и минималната такса за тези операции е 0.26%.

Ако пък използваме опцията за Instant Buy, таксата за сделка е 1.5%. Ще разгледаме и тази опция, за да не се учудите, ако ви бъде удържана подобна такса, но определено ще се целим в ниските такси от по 0.16% и 0.26% .

Регистрация в Kraken

Процедурата по регистрация в тази борса е елементарна, стандартна и става изключително бързо. Естествено, както и предполагате, ще е необходимо да имате валиден имейл адрес, да си изберете добра и сигурна парола за вашия акаунт, и да предоставите верни данни за себе си, тъй като това е ключово за дългосрочното използване на акаунта ви.

След като въведете всички ваши данни, ще получите имейл, който ще трябва да отворите и да кликнете на активационния линк, който са ви изпратили. И готово – акаунтът ви е активиран.

Верификация на акаунта в Kraken

Тази стъпка е важна за вашия акаунт, тъй като верифицирайки го, ще имате възможност да депозирате фиатни пари, лимитите ви ще са вдигнати и като цяло ще може да извършвате всички операции с криптовалути, които от Кракен ви предоставят.

Самата верификация също протича много бързо и е стандартна. Трябва да си приготвите лична карта, паспорт или шофьорска книжка, които ще ъплоуднете за удостоверяване на самоличността ви. Също, ще ви трябва и някакъв документ за доказване на адрес като например банково извлечение или платена сметка за телефон, данък и т.н., които ще прикачите и именно така ще премине самата верификация.

Ето и стъпките (step-by-step) какво трябва да направим, за да верифицираме акаунта си след като сме се регистрирали. Ще показвам главно как се случва всичко от компютър, тъй като е доста по-лесно, но също ви препоръчвам да си изтеглите и мобилните приложения Kraken и Kraken Pro, които може да използвате за депозити и търговия след това.

 1. Когато се логнете в акаунта си, просто кликнете на Verify Your Account for Fiat

2. При следващия прозорец избирате Intermediate:

3. Изберете документ, който ще прикачите за верифициране на самоличността. Ако изберете лична карта или шофьорска книжка, ще е необходимо да ги снимате и от двете страни. Верифицирането на този тип документ става веднага, ако снимките са качествени.

4. Следва доказателството за адрес – Proof of Residence. Както е и описано, може да изберете някоя сметка, която скоро сте плащали, банково извлечение или някоя от другите опции. Важно е да обърнете внимание на това, че документът, който ще прикачите трябва да е НЕ по-стар от 3 месеца.

5. След като изпълните тези стъпки, от Kraken ще започнат процеса по верификация, който при мен отне няколко часа. Ще ви изпратят имейл, когато акаунтът ви е вече верифициран.

SECURITY – Сигурност на акаунта

Идва ред да обърнем внимание и на едно от най-важните неща, касаещи вашия акаунт в Кракен, а именно неговата сигурност. Опцията за 2FA (2-factor Authentication) е налична на няколко нива и силно ви препоръчвам да я използвате. По този начин акаунтът ви ще е защитен и никой по никакъв начин няма как да влезе в него, освен, ако няма достъп до вашия смартфон.

За да активирате този вид протекция на акаунта си (2FA), трябва да си изтеглите такова приложение на вашия смартфон, например Google Authenticator. Аз използвам него за всичките си верификации:

 1. След като акаунтът ви е вече верифициран, то просто влизате на сайта на Кракен и кликате върху Secure Your Account:

2. Ако вече сте изтеглили приложението Google Authenticator, най-лесният начин да преминете 1-вото ниво на верификация е като влезете от мобилното си устройство в приложението и кликнете на “+” иконката, за да добавите нов 2FA код, като изберете опцията да сканирате QR кодът, който виждате от сайта на Kraken на този екран. След като го сканирате, Google Authenticator ще генерира код, който просто трябва да въведете в полето Enter code from 2FA app.

Този тип верификация е за логване в акаунта ви. Тоест, всеки път, когато искате да влезете от компютъра си (вашият или нечий друг), ще трябва да вземете код (различен е всеки път) от приложението Google Authenticator на смартфона си и да го въведете. Само така ще може да се логнете. Така е и най-безопасно. Както вече споменахме, по този начин няма как някой друг да влезе в акаунта ви, освен ако няма достъп до смартфона ви.

3. Следващата стъпка е да си активирате още един 2FA метод, който ще въвеждате при Funding операции на акаунта си. Тоест, всеки път, когато искате да извършвате някакви операции по депозит или теглене на средства, то ще е необходимо да въвеждате друг 2FA код. Процесът е същият като предния.

След създаването на 2FA for funding, мисля, че сте приключили и акаунтът ви е с добро ниво на защита, тъй като ще трябва отново да верифицирате, когато искате да теглите пари и съответно това допълнително ви подсигурява в случаи например, ако сте забравили акаунта си отворен на компютъра на работното си място и някой седне и поиска да изтегли или изпрати крипто към неговия портфейл.

Ето и как изглежда логването в акаунта ви с активирана 2FA верификация:

Захранване на сметка в Kraken (deposit)

Идва ред и да захраните сметката си в тази криптоборса. Най-евтиният, лесен и достъпен начин за нас като европейски граждани, е да депозираме чрез SEPA превод от наша банкова сметка. Тъй като обаче доста банки вече “не харесват” криптоборсите и е разбираемо защо, препоръчвам ви да използвате iCard и от там да преведете пари към Kraken.

iCard е безплатно приложение за вашия смартфон, което играе ролята на електронна банка. Приложението е crypto friendly, което ще рече, че превеждането и тегленето на пари към криптоборси не се приема като проблемно и много хора от България използваме услугите на този български FinTech. Подобно на Revolut, получавате собствен IBAN в EUR и в BGN, който може да използвате по абсолютно същия начин, както бихте го направили с обикновена банка. СЕПА преводите са по €0.50, точно както и при другите банки.

Зареждането на iCard сметката ви става много лесно. Може да депозирате пари в акаунта си директно чрез дебитна карта, като при този метод има минимум за таксата, която ще платите, или пък да направите превод от ваша сметка в някоя друга банка или Revolut към сметката ви в iCard.

За този пример в статията ще покажа как се депозира с дебитна карта за по-бързо и как се превеждат пари към криптоборсата. Ще използвам смартфона си и за двете операции. Необходимо е преди да депозирате пари, просто да си създадете акаунт в EUR. Това се случва много лесно, като кликнете на първото меню Accounts и просто си създадете евров акаунт.

 1. Депозираме пари в акаунта си в iCard. Влизаме в приложението и избираме опцията ADD MONEY:

2. Оттук избираме да депозираме с дебитна карта. Вие естествено може да изберете и банков трансфер, ако превеждате по-големи суми, защото така преводът ще е по-евтин – само 1 лв.

Обърнете внимание на таксата от 0.50% при този вид депозит с карта и минимумът от 0.20 лв. Парите се зареждат веднага в акаунта ви:

3. Изберете картата, от която ще депозирате:

4. Следва да въведем сумата, която искаме да депозираме. В случая аз депозирам €50:

5. Потвърждаваме сумата, която искаме да депозираме и тя ще е в акаунта ни до няколко секунди:

6. След като вече имаме налични пари в акаунта ни в iCard, следващата стъпка е да направим и самия СЕПА превод към Kraken.

За целта, влизаме в акаунта си в криптоборсата и избираме опцията Fund Your Account. За този пример аз влизам от мобилното приложение на Кракен, но също следващите менюта са достъпни естествено и от уебсайта им. Кликаме на Deposit Cash or Crypro:

7. Избираме каква валута ще депозираме. В нашия случай аз ще депозирам EUR:

8. На следващия екран избираме банката, към която да направим SEPA превода. Първата опция в списъка Bank Frick е банката, която Кракен използват в държавата Лихтенщайн. Това нас ни устройва, тъй като СЕПА преводите към държави от ЕС струват само €0.50. Ако например изберете опция, при която банката на получателя е във Великобритания, то там вече преводите са доста по-скъпи.

9. Тук вече ни излизат данните на криптоборсата, които трябва да използваме и да наредим парите. Забележете, че адресът на получателя е във Великобритания, но нас ни интересува банката, към която изпращаме, а тя е в Лихтенщайн.

Кликайки върху всяко едно поле на този екран копира съответното поле и така може да copy-paste-вате в iCard акаунта си, откъдето ще направите превода. Много е важно при самия превод да включите Reference кода както ви е показан тук:

10. След като вече имаме данните, които са ни необходими за превода, отиваме в приложението на iCard и избираме опцията SEND MONEY:

11. Оттук избираме да изпратим пари до Bank и въвеждаме данните, които имаме от сайта или приложението на Кракен:

12. Въвеждаме сумата, която искаме да преведем:

13. Слагаме Reference кода, който имаме от приложението или сайта на Кракен за този превод. Отново подчертавам, че тази стъпка е много важна.

14. Последната стъпка е просто да прегледаме данните и да потвърдим превода. Обикновено, ако изпратите парите сутринта в делнични дни, те ще пристигнат в акаунта ви в Кракен още на същия ден или на следващия.

Такси за закупуване на криптовалута

Има 2 вида такси, които можем да заплатим използвайки Kraken. Ако използваме опцията за Instant Buy, таксата е 1.5% от сумата, с която пазарим. Ако обаче използваме опцията Kraken Pro, която е налична, както от уебсайта на криптоборсата, така и от мобилното приложение Kraken Pro, таксата на сделка е 0.16% или 0.26%, което е една от най-ниските такси от всички криптоборси изобщо.

Важно е да отбележа, че Kraken Pro е мобилно приложение, което е отделно от обикновеното приложение на Kraken, което видяхме преди малко, и откъдето можем да депозираме пари. Препоръчвам ви да си изтеглите и двете приложения на вашия смартфон. От едното ще може да депозирате и теглите, а от другото (Kraken Pro) ще можете да купувате и продавате. Ето и как изглеждат, за да ги намерите по-лесно:

А ето и разделът за таксите, който и сами може да достъпите от уебсайта на борсата:

Закупуване на криптовалута

Kraken Pro

Нека сега видим и как точно можем да закупим криптовалута от криптоборсата Kraken и да заплатим само 0.16% или 0.26% такса за тази операция. Ще покажа как това се случва от уебсайта на борсата, но както вече споменах, може спокойно да използвате и мобилното приложение Kraken Pro.

 1. От главната страница на борсата, кликаме на TAB-а TRADE:

2. След това просто си създаваме ORDER за закупуване на дадена криптовалута. За този пример аз ще закупя малко BITCOIN, а order-ът, който ще направя ще е Market Order, т.е. ще закупя от криптовалутата на пазарната цена в момента.

Имате и опция за Limit Order, както и редица други опции. Лимит поръчките са такива, при които вие задавате на каква цена бихте искали да закупите Биткойн. Тоест, ако например в момента цената му е $50 000, а вие искате да закупите, когато тя падне до $45 000, правите limit order като задавате limit price $45 000. По този начин, когато Биткойн достигне тази цена, борсата автоматично ще закупи зададеното от вас количество coin-и.

3. На следващия екран трябва да потвърдите и пуснете поръчката си:

4. SUBMIT-вайки поръчката си, ще видите нейния номер и дали тя е изпълнена:

5. След това, отивайки на менюто ORDERS, ще видите статуса на поръчката. Ако той е CLOSED, то значи тя е изпълнена. Обикновено, market order-ите се изпъляват мигновено.

6. Може да проследите историята на всички транзакции, които сте осъществявали от ТАБ-а HISTORY.

Таксите, както и други детайли са видими за вас. В случая, таксата от 0.16% е адски малка и не е видима в BTC, но затова продадох първоначално закупените BTC на стойност около €25 и след това отново ги закупих. Както се вижда и от скрийншота, удържана ми е такса в размер на 0.26%. Това е TAKER таксата, която е приложима в моя случай при продажбата. При покупка, тази такса е в размер на 0.16% или 0.26% в зависимост от типа поръчка, която правим. Всички market order-и минават с TAKER fee, т.е. 0.26%. А ако пуснем post limit order, то ще минем през MAKER fee в размер на 0.16%. Тоест, имаме 2 вида такси – MAKER 0.16% и TAKER 0.26%. Ето и пълно инфо за 2-та типа такси и в кои случаи се прилагат: Maker & Taker fees

Kraken Pro мобилно приложение

За да извършите подобна покупка от мобилния си телефон, то, както вече стана ясно, трябва да имате изтеглено приложението KRAKEN PRO. За да активирате този вид търговия на приложението, трябва да регистрирате API key или това е ключ, който се взема от сайта. Изключително лесно е и ето стъпките, които да следвате:

 1. От главната страница на Кракен, кликнете на името си в горен десен ъгъл и изберете API:

2. Кликнете на ADD KEY, за да добавите API ключ:

3. Задайте разрешенията (permissions), които искате да използвате с този ключ, т.е. с мобилното приложение. Аз в случая искам да мога да правя всичко посочено и затова тиквам всички permissions:

4. На следващия екран ще трябва да използвате отново мобилния си телефон и да сканирате QR кода, не с Google Authenticator, а просто с нормална програма за сканиране на подобни кодове, която е налична дори по default при повечето смартфони. По този начин ще имате Api Key, който ще ви послужи при мобилния app Kraken Pro.

Това е! Виждате колко лесно и бързо всъщност се осъществява всичко и с колко ниски такси.

Instant Buy

Да споменем и покажем все пак и другия метод, който е наличен за закупуване на криптовалута. Това е Instant Buy метода, който прилага 1.5% такса. С една идея по-лесен е от Kraken Pro метода и някои могат да го намерят за по-удобен за тях. Но аз лично смятам, че всеки може да се оправи с предния метод и да плати само 0.16% такса.

 1. За да извършите Instant Buy на криптовалута, то кликнете върху BUY CRYPTO бутона в горната част на уебсайта, на началния екран:

2. Изберете криптовалутата, която искате да закупите и въведете сумата, която сте склонни да похарчите, и кликнете на PREVIEW BUY бутона:

3. Сверете дали сте въвели това, което сте възнамерявали, вижте таксата, която ще ви бъде удържана, и кликнете на BUY NOW бутона:

4. Готово! Покупката ви е успешна:

Support

Съпорта на Kraken е много добър! Може да го достъпите на live chat от бутона chat, който ви стои постоянно в долния десен ъгъл на екрана. Честно казано, отдавна не бях попадал на толкова бърз и адекватен съпорт. Буквално за няколко секунди на няколко пъти успях да се свържа с агент на живо и помощта му ми беше от полза. Имах няколко въпроса, на които той отговори веднага.

Това беше кратко ръководство как да закупим криптовалута от борсата Kraken. Надявам се да ви е полезно и спокойно препоръчвам използването на тази криптоборса за закупуване на криптовалута. Доста по-лесна е от BINANCE, а и засега там депозитите вече костват минимум 1.8%.

Не препоръчвам едната борса пред другата, и двете са добри, и двете имат предимства, и всеки сам преценява коя да използва. Аз лично ще използвам и двете. Stake-ването на криптовалута в Kraken е доста по-лесно от това в Binance и определено смятам да го пробвам в най-скоро време. Просто въпрос на натискане на няколко бутона :).

Благодаря ви, че прочетохте и тази статия приятели! Надявам се наистина тя да е била полезна за вас и най-вече за начинаещите инвеститори, които тепърва ще започват да инвестират в криптовалути, а всъщност и за не толкова начинаещите това съдържание също може да е от полза. Аз лично имам регистрация в Kraken от 2017-та година и чак сега, след като Байнанс ограничиха СЕПА преводите, реших да пробвам и да закупя малко крипто от тук.

Пожелавам ви успех във всяка една ваша инвестиция, било то акции, било то ETF-и, било то крипто ! 🙂

До следващата статия или до следващото видео!

Ако намирате тази статия за полезна, ще съм ви благодарен, ако я споделите в социалните мрежи и с хора, които се интересуват от този тип инвестиции. Надявам се с това съдържание, както и с всички други статии и видеа да помагам на все повече хора да вземат инвестиционни решения в тяхна полза.

***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

23 Responses

 1. Привет,

  Пиша коментар преди да съм прочел статията, тъй като е възможно да забравя после да го напиша :). Дали ще може да напишеш статия относно две теми, които силно ме вълнуват :
  1) Крипто портфейли
  – Физически
  – Дигитални
  (Плюсове, минуси, препоръки)

  2) Данъци относно криптото
  Как е коректно да заплатим данък при следната ситуация: (използвам измислени стойности)

  Закупувам от кракен 1 биткойн
  Трансферирам го към портфейл и ми взимат 0.1 биткойн за трансфера
  След време го трансферирам от портфейл към борса отново и ми взимат още 0.1 биткойн
  Продавам останалите 0.8 биткойна

  В случай на деклариране на доход от продажбата, как да докажа изгубените 0.2 биткойна в трансфери ?
  Защото ако декларирам доход първоначално, до колкото знам трябва да декларирам покупка на 1 биткойн, след което продажба на 0.8 => следователно 0.2 биткойна няма как да докажа къде са отишли ..

  П.с.

  Извинявам се ако въпросите са странни, просто навлизам в тематиката и още съм сравнително незапознат с някои казуси..

  Поздрави!

  1. Здравейте! Благодаря ви за този коментар!

   Предстои да напиша подробна статия, както и да запиша и видео относно темата с данъците. Тъй като ми предстоят срещи с много счетоводители и данъчнии служители, просто, за да събера и синтезирам техните мнения и подходи и да ги сравня с моите такива, създаването на такова съдържание ще ми отнеме повечко време. Глася го за към края на годината. Почнал съм, нещата са в ход и обещавам да имаме ясни отговори по данъчните въпроси не само за криптото, а за всички други активи.

   Към края на годината ще е налично това съдържание, хем и да е максимално актуално, когато попълваме ГДД.

   1. Привет,

    Чудесно, радвам се, че ще има достоверен източник на информация в интернет, където нещата да бъдат описани разбираемо за начинаещите. Преди ден-два открих Youtube каналът и сега съм започнал и клипчетата да преглеждам.
    Поздрави !

 2. Здравей,
  Искам да ти благодаря за чудесната статия, която си написал.
  От няколко месеца купувам от Кракен и до сега винаги съм плащал таксата от 1,5%. Знаех, че нещо не е наред, но не откривах начина, който ти описваш.
  Определено ще спестиш пари на много хора.
  Успех!

 3. Здравей, има ли значение това, че proof of residence е на български? Също така, улицата на която живея в момента не съвпада с тази от личната карта, понеже скоро сменихме жилището, но не и документите за самоличност още.

  1. Здравейте, не е проблем, че е на Български език proof of residence. А за личната карта също не е проблем, просто трябва да прикачите доказателство за адрес, където пише същия адрес, който сте въвели в Кракен.

 4. Благодаря за положения труд по статията – прочетох я с интерес. Ще очаквам и статията за портфейлите и данъците с интерес. Хубав ден!

 5. Здравейте,
  благодаря за полезната статия – от вас разбирам, че е възможна покупка без Instant Buy, както винаги досега съм купувал!
  Имам само един въпрос, ако използваме опцията Kraken Pro защо не е възможно да се зададе сумата за която искам да купя – например $100 и автоматично да ми купи за тази сума? Няма такъв вариант, може да посочиш колко крипто да купиш например 100 койна, но определена сума не може да се зададе.

 6. Здравейте,

  Статията е чудесна като инфо и най-вече с практическата си насоченост.
  Въпрос: Има ли значение типа на файла, който качваме за “proof of residence”?
  При опит да кача Bank statement в pdf формат ми дава invalid file type.

  1. Здравейте, не би трябвало да има проблеми с PDF, но пробвайте да преобразувате в друг файл, може така да се получи. Аз лично не помня какво качвах, най-вероятно банково извлечение, но така или иначе на страницата за proof of address пише какви документи се приемат.

   1. Благодаря.
    На сайта на Kraken пишеше, че ако имаме проблем с даден документ просто да му направим екранна снимка. Така като jpg. с банковото извлечение нямаше проблем.
    Хубави Коледни празници.

 7. Здравейте,

  Благодаря за информативната статия! Има ли някакъв проблем в това да превеждаме пари към Kraken от Revolut вместо от iCard? Те не са ли crypto friendly? SEPA преводите в Revolut са безплатни (до колкото разбирам от сайта им).

  Поздрави,
  Калоян

 8. Поздравления за изчерпателната статия! Един бърз въпрос:
  След като вече сме си купили bitcoin в kraken, как можем директно да конвертираме част от него в ethereum? Видях,че в binance това е лесно и възможно, но в kraken не мога все още да се ориентирам. И каква такса се дължи?
  Благодаря предварително!

 9. Здравейте,
  Много полезна статия. Имат ли в REVOLUT позиция в която да се въведе “reference note” при превод (не я открих)? Заради това не ми приеха превода в Кракен. В последдствие го върнаха към REVOLUT. Или точно за това се ползва iCard?

 10. Здравей, опитах се да изтегля обратно евро към icard от кракен. Регистрира ми картата без проблем но в момента на приключване на транзакцията ми даде че сумата е под минимума макар че пише минимум 2евро, пробвах с 11евро. От съпорта на кракен ми отговориха че трябва да достигна минималната сума имаш ли идея колко е тази сума или проблемът е някъде другаде.

 11. Здравейте, към настоящия момент, как осъществявате преводи на фиатни пари към kraken и обратно? С кои банки или платформи работите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.