Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

xChange.bg – Лесният начин да инвестираме в криптовалути + БОНУСИ

Криптовалутите определено вече са актив, за който можем да твърдим, че “грабна” вниманието на всякакъв вид инвеститори – от най-начинаещите до “най-закоравелите” такива. Ако и вие имате интерес да инвестирате в крипто, или вече го правите, то определено ви препоръчвам да обърнете внимание на това какво се случва в крипто света в последно време. А именно, че крипто борси гърмят една след друга и не се знае коя е следващата.

Ето защо за нас е важно да знаем как да съхраняваме криптото си и да се предпазим от риска да изгубим активите сис поредната борса, която няма регулации, просто, защото не съществуват все още такива. Въпреки скорошните скандали, в центъра на които стоят централизирани крипто борси, това не означава, че порочни практики се прилагат във всяка такава платформа. Все пак, добре е да бъдем отговорни към средствата си и да прилагаме собствени мерки за сигурност на активите си.

Другият проблем, с който се сблъскваме ние в България и особено начинаещите инвеститори, е как изобщо да си купим крипто. Заедно с бъдещото съхранение на активите, които планираме да купум, пред нас стои важният въпрос как да се сдобием с тях.

xChange.bg – Удобният начин да купиш крипто от България

xChange.bg е крипто ексчейнджът, който ви дава възможност безпроблемно и съвсем легитимно да закупите криптовалута от България по най-лесните възможни начини, за които се сещате. В подробната ми статия за това какво представлява xChange.bg може да намерите пълно ръководство как да се регистрирате и да инвестирате в крипто:

xChange.bg – Инвестиране в Криптовалути от България

Накратко, може да използвате банков превод, CashTerminal, EasyPay, Settle или някой от дигиталните портфейли phyre, A1 Wallet и Pay By Vivacom. Супер лесно е. Ако прочетете статията или изгледате видеото ще разберете, че всъщност, закупувайки крипто от xChange.bg, вие не го държите на борса, защото xChange.bg има ролята единствено на “обменно бюро” , т.е. посредник, чрез който купувате определено количество криптовалута, той го прави за вас и го изпраща на посочения от вас портфейл.

Ето това е важното и ключовото, на което искам да наблегна. Вие получавате криптото си на вашия личен софтуерен или хардуерен портфейл. Тоест, ключовете са при вас. Не сте зависими от това какво ще се случи, ако някоя борса crash-не или scam-не.

За сравнение, ако криптото ви е на борса, ключовете за вашето крипто не са ваши, те са притежание на борсата и при една ситуация като тази със супер известната крипто борса FTX, криптото ви съвсем спокойно без никакъв проблем изгаря.

При xChange.bg вие просто поръчвате крипто, плащате го чрез избран за вас платежен метод, като дори може да получите и фактура, и след това го получавате в портфейла си. Това е. Аз бих ви препоръчал да си вземете един ledger, купете си такъв от официалния уебсайт, ето линк: Поръчай LEDGER. Това е хардуерен портфейл и най-сигурното място за съхранение на криптовалута.

Другото място, което мога да ви препоръчам за съхранение е софтуерен портфейл, като например Exodus, за който обяснявам и показвам на практика как се използва във видеото за xChange.bg, което направих преди известно време:

Защо да изберем xChange.bg?

Първо, нека започна с това, че от xChange.bg имат супер промоция до 15-ти декември, в която може да се включите и да спечелите до 5 000 бонус точки*, като това е равностойността на 500 лв. Това е първата награда, а останалите 2 награди са съответно по 3 000 бонус точки (300 лв.) и 2 000 бонус точки (200 лв.). Пълните условия на томболата “xChange дава повече” можете да прочетете в общите условия на платформата.

*Ако се чудите за какво можете да използвате тези бонус точки, в секцията Бонуси в статията ми xChange.bg – Инвестиране в Криптовалути от България може да научите повече за механизма на бонус програмата на xChange.bg.

За да участвате в тази кампания, просто трябва да си купите или продадете крипто за минимум 100 лв. Обмяна на крипто, както и xChange Boost трансакции не участват в промоцията. А какво беше xChange Boost, ето и статията и видеото по темата. Накратко, това е начин да получаваме истински пасивен доход:

xChange Boost – Истински пасивен доход

Та да се върнем на въпроса за предимствата на това да изберем xChange.bg пред това да изберем някоя крипто борса:

 1. xChange.bg ни позволява да купуваме чрез превод от личната ни банкова сметка, както и да продадем крипто и да получим сумата по банков път; освен това, можем да използваме още няколко бързи, лесни и удобни начина за закупуване на крипто. Тези от вас, които са се сблъсквали с нашите банки, знаят, че те не приемат трансакции към крипто борси и дори закриват сметки за това. С xChange.bg проблеми няма да имате. Това е от изключително голямо значение особено за начинаещите инвеститори.
 2. Криптовалутите, закупени с xChange.bg, не се държат на борса. Те идват директно във вашия личен портфейл, било то софтуерен, или хардуерен и може да сте спокойни, че каквото и да се случи с някоя борса, то няма да ви засегне. А виждаме какво се случва в последно време с борсите…
 3. Съпортът на xChange.bg е на български език и при проблем или въпрос, отсреща стои кадърен, разбиращ млад човек, който е наясно с това, което говори и с това, което прави. За сравнение, много добре знаем какви са Help Desk-овете на големите борси. Повечето представляват ботове, които връщат автоматични отговори, НЕдаващи решение на конкретния проблем.

Като добавим към тези 3 безспорни факта за платформата и тяхната кампания “xChange дава повече” до 15-ти декември, (която ви дава възможност да спечелите до 500 лв. в бонус точки), със сигурност можем да кажем, че ако искате да си купите малко крипто и да сте спокойни за него, и самото закупуване да се извърши бързо и лесно, без притеснение и излишни главоболия, xChange.bg ще ви свърши перфектна работа.

Какъв е недостатъкът на xChange.bg?

Нещото, което трябва да знаете и което аз лично не броя за недостатък, е фактът, че xChange.bg взимат няколко процента комисиона (между 2%и 3%) при закупуване на крипто. Тази комисиона е калкулирана в курса на дадената криптовалута. Така че не я заплащате отделно.

Но да има комисиони за такава услуга е напълно нормално, тъй като за тази лекота, с която може да станете притежатели на крипто, все пак някой трябва да работи, да я поддържа и осъществява. И точно това правят от сплотения млад и надъхан екип на xChange.bg, за което имат моите адмирации. В желанието си да предлага услуги на световно ниво на българския пазар компанията работи непрекъснато по добавянето на нови продукти и функционалности.

Вие естествено може да закупите крипто от някоя борса. След това да прехвърлите към ваш портфейл. Но замислете се колко трудоемка задача може да бъде това и с колко въпросителни за един съвсем начинаещ инвеститор.

И все пак, ако калкулираме превалутиранията, преводите до 3-ти приложения, с които пък да пратим на някоя борса, та после вътре в нея да конвертираме и чак тогава да пращаме към наш портфейл, което също ще е съпроводено с такси, комисионните на xChange.bg започват да изглеждат разумни и оправдани.

И още веднъж, безпроблемността, която получаваме, използвайки този ексчейндж, е нещото, което лично мен ме е привлякло като създател на съдържание и като човек, който обича да предоставя актуална и полезна работеща информация за начинаещи инвеститори, а и за не толкова начинаещи.

Още веднъж искам да ви напомня за бонусите, за които може да участвате до 15-ти декември като закупите крипто за минимум 100 лв. Наградите са:

 • 5 000 бонус точки (500 лв.);
 • 3 000 бонус точки (300 лв.);
 • 2 000 бонус точки (200 лв.).

Може да изтеглите xChange.bg мобилното приложение за Android и iOS, много user-friendly е, а и може да направите поръчка на крипто директно от сайта xChange.bg.

Не искам тази статия да се приема като съвет за инвестиция. Аз излагам възможностите, плюсовете и минусите, както на xChange.bg, така и на всяка друга платформа или брокер, които разглеждам тук. Всеки преценява как да действа и какво да избере. Криптото е на много ниски нива от миналата година насам и ако искате да притежавате Биткойн или Етериум, определено сега може да е удачен момент да понакупим на тези ниски цени. Аз лично го правя, тъй като съм дългосрочен инвеститор и вярвам в бъдещето конкретно на тези 2 криптовалути 🙂

Благодаря ви, че прочетохте статията! Надявам се тя да ви е била полезна. Ако е така, ще съм благодарен да я споделите и с други инвеститори в социалните мрежи.

***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

2 Responses

 1. Здравейте,
  Благодаря за информацията за xchange.bg.
  Сметката там в левове ли е, или в друга валута?
  Възможно ли е да се прехвърли крипто закупено от други борси (binance, coinbase) в xchange.bg?
  Предварително благодаря.
  Веселин

  1. Здравейте, разгледайте сайта на xChange.bg, както и моето съдържание. Това не е борса и именно затова наблягам, че е само xchange и няма опасност да си загубите криптото. Държите си го на ваш портфейл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.