Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

xChange Boost – Истински Пасивен Доход

Здравейте! Както обещах в статията xChange.bg – Инвестиране в Криптовалути от България, следва да обърна по-детайлно внимание на услугата xChange Boost, която от xChange.bg предлагат. Тази функционалност ни предоставя реална възможност за пасивен доход, наистина без да правим нищо, затова и заглавието е такова – истински пасивен доход :).

Преди да навлезем в детайли за услугата BOOST, искам да отбележа, че тази статия не бива да се приема като съвет за инвестиция и не гарантира никакви печалби, нито пък загуби. Това е ревю, преглед на xChange Boost, и за да бъде всичко обективно, ще използвам мои лични средства, за да покажа как реално се случват нещата. Всеки следва да прецени за себе си дали иска да се възползва от тази услуга или пък не. Знаете, че на този уебсайт, както и на канала в youtube, аз споделям интересни и най-вече работещи и тествани методи за инвестиция и ще продължа да го правя. xChange Boost определено е услуга, която привлече вниманието ми, тествах я, и сега следва да споделя стъпка по стъпка какъв е процесът, чрез който може за няколко минути да започнете да изкарвате пасивни доходи.

Ако все още не сте се регистрирали в xChange.bg, може да го направите оттук: xChange.bg

Линкът за регистрация е реферален и аз ще бъда облагодетелстван от това вие да се регистрирате от него :). Всъщност, регистрацията от линка не ви налага никакви ограничения, както не ви дава и нищо допълнително, но така или иначе, регистрирайки се от мобилното приложение, получавате 250 бонус точки, или това са 25 лв. Събирайки 1000 бонус точки, може да ги обърнете в крипто.

За пълни детайли относно този ексчейндж, за неговите предимства и недостатъци, както и за ръководство за регистрация и използване (стъпка по стъпка), определено хвърлете едно око на детайлната ми статия по темата, а имам и видео, ако предпочитате този тип съдържание:

Статия за xChange.bg – xChange.bg – Инвестиране в Криптовалути от България

Видео за xChange.bg – https://www.youtube.com/watch?v=-LFuAGmYboU

Какво е xChange Boost

Това е услуга, която ви предоставя възможност за получаване на пасивен доход, без да сте притежатели на криптовалути преди това, без да имате каквито и да е технически или теоретични познания за криптовалутите, без да е необходимо да извършвате сложни операции по конвертиране, swap-ване, местене на валути от един wallet в друг и още редица подобни “сложни” процедури.

xChange Boost ви изплаща награда на годишна база и тя е в размер от 6% до 8% в зависимост от това каква сума депозирате. Наградата се начислява на всеки час и по всяко време може да прекратите вашата инвестиция и да изтеглите парите си. Добре е обаче да прочетете всички условия и детайли за използване на услугата. Ето ги и тях: https://bit.ly/3pSwXRK

За да използвате xChange Boost, единственото, което трябва да направите, е да регистрирате и верифицирате ваш профил в xChange.bg и да депозирате български левове в Boost сметката си. От статията за тази платформа стана ясно, че имаме цели 7 начина за захранване на сметка – EasyPay, Банков Превод, CashTerminal, Settle, phyre, A1 Wallet, Pay by Vivacom. Може да използвате всички тях, за да захраните своята Boost сметка с българска валута и да започнете да трупате награди на всеки час.

Услугата Boost е налична само в мобилното приложение на xChange.bg за Android и iOS. Там на живо може да проследите какви транзакции сте направили, колко награди имате до момента, както можете и да прекратите абонамента си за Boost и да изтеглите парите си по всяко време. Имайте предвид обаче, че тъй като средствата ви се инвестират в различни децентрализирани и централизирани протоколи, при заявка за теглене, отнема 2 работни дни тя да бъде осъществена. Тоест, ще си получите парите до 2 работни дни. Нещо като с фондовата борса и settlement периодите.

За момента, xChange Boost може да се използва само за депозити в български лева, т.е. чрез xBGN – единица, която посочва баланса на клиента, преизчислен в левове при 1:1 съотношение, а то се поддържа от стейбълкойни, равни на американския долар USD (USDT, USDC и други). Стейбълкойните са НЕволатилни криптовалути, чиято стойност е фиксирана към реални активи, какъвто е например US Dollar-а. Един стейбълкойн като USDT например, винаги е равен на $1. Това прави и тези криптовалути най-безопасни за “държане” и стейкване, тъй като цената им не варира както на другите криптовалути, а е стабилна, затова и те се наричат stablecoins. В бъдеще от платформата също ще предлагат и други криптовалути за стейкване като ETH (Етер) например.

Как инвестираните от нас пари генерират печалба?

Когато депозираме пари в нашата Boost сметка, xChange.bg ги инвестира за нас в различни борси и протоколи, където се извършва така нареченото стейкване (staking). Ако не сте чували за този процес, със сигурност статията ми Какво е Стейкване на Криптовалути ще хвърли доста светлина по темата. Накратко, стейкването е процес, при който ние предоставяме нашите криптовалути, за да бъдат те използвани при Proof-of-Stake моделът на консенсус, който редица криптовалути прилагат за валидиране на транзакции и създаване на нови блокове на блокчейна. Като награда за това, ние получаваме лихва (yield).

При случая с xChange.bg, ние, както стана ясно, няма нужда да притежаваме крипто, а просто депозираме левове. От платформата ги конвертират в стейбълкойни (USDT, USDC и други) и ги инвестират в други платформи като децентрализирани борси, които позволяват стейкване, още наречено yield farming. xChange.bg премахва риска за нас от променливи печалби и ни дава фиксирана награда от 6% до 8% в зависимост от размера на нашия депозит.

Екипът зад xChange Boost се занимава професионално с DeFi от повече от година и винаги предварително извършва задълбочен технически одит на smart contract-ите и протоколите, като избира такива с дълга история и висока ликвидност и изследва потенциални възможности за хакове или злонамерени действия от страна на създателите на протоколите.

Гарантирани ли са средствата ни?

Тук отговорът е НЕ. Няма да намерите подобни платформи, в които вашите средства да бъдат гарантирани. Криптовалутите не са признати от държавите и централните банки по света и съответно не могат да бъдат защитени чрез банкови закони и регулации. Това, което от xChange.bg и други подобни платформи правят, е постоянно да следят и тестват местата за yield farming и по този начин минимизират риска при инвестиция.

Фирмата зад Boost услугата е регулирана в ДАНС и е регистрирана в списъка на НАП като лице, което предоставя услуги по обмяна и попечителство на дигитални валути и крипто активи. За да засили доверието на клиентите си, екипът на xChange.bg планира да добави в бъдеще и гаранционен фонд, който да покрива процент от общата сума, която компанията управлява.

Отново ви напомням да прочетете внимателно условията и както винаги, инвестирайте само и единствено пари, които може да си позволите да загубите или по-скоро да “прежалите” за известен период напред във времето, тъй като е необходимо време, за да се генерират задоволителни печалби. И като заговорихме за време, нека споменем и най-добрия приятел на времето – сложната лихва, която е и главен герой в процеса по стейкване на xChange Boost.

Как печелим със Сложна Лихва от xChange Boost?

Сложното олихвяване е 8-мото чудо на света, както казва Айнщайн. И това чудо работи безотказно за тези, които го разбират и го използват. При сложната лихва, олихвяването се осъществява като лихвите се начисляват не само върху главницата, както е при простата лихва, а и върху получените лихви. Тоест, имаме олихвяване на лихвите и по този начин се получава ефекта на снежната топка, която се търкаля надолу по заснежен хълм. Колкото повече се търкаля, толкова повече нейната маса и обем ще нарасват.

Същото се случва и с депозираните от нас пари в Boost сметката ни. Тъй като “наградите” (лихвите) ни се изплащат в тази сметка, следващите лихви олихвяват и вече получените лихви преди това. Ето и един елементарен пример как точно работи сложната лихва по принцип: Ако да речем депозираме 10 000 лв на 8% годишна лихва, то след 1 година ще сме получили лихва 800 лв и ще разполагаме с 10 800 лв (10 000 х 8% = 800). На втората година обаче ще получим лихва в размер на 864 лв (10 800 х 8% = 864) и ще разполагаме с 11 664 лв вместо с 11 600, ако бяхме олихвили само първоначално инвестираната сума.

Ето с какво бихме разполагали, ако позволим на сложната лихва в размер на 8% на година да работи за нашите пари (10 000 лв) за период от 5 години:

Такси при xChange Boost

При тази услуга не заплащаме такси при вход или изход. Тоест, депозираме без такси и теглим без такси. Единствените разходи, които могат да възникнат, са тези, които ни таксуват от платежния метод, който сме избрали, като например банковият превод в България струва около 1 лв при повечето банки.

Минимален и Максимален депозит

Минималният депозит, който можем да направим, е 100 лв., а максималният депозит наведнъж е 30 000 лв., като за по-големи суми от платформата ще ни съдействат, но преди това трябва да се свържем с тях на boost@xchange.bg.

xChange Boost планове

Ето ги и плановете с различните годишни проценти за xChange Boost при депозити в левове в xBGN:

 1. Power – 6% на година за суми от 100 лв. до 15 000 лв.;
 2. Nitro – 7% на година за суми от 15 000 лв. до 50 000 лв.;
 3. Rocket – 8% на година за суми от 50 000 лв. до 200 000 лв.

И така, дотук с разясненията и “теорията”. Да видим как работят нещата на практика. Ще депозирам 100 лв. в моята Boost сметка чрез супер удобния и бърз платежен процесор Settle. Ако все още нямате регистрация в Settle, изтеглете си app-а на вашия смартфон, верифицирайте се набързо само с лична карта и след няколко минути ще може да използвате приложението, за да изпращате пари. Не е необходимо дори да зареждате баланс в акаунта си. Може да link-нете дебитната или кредитната си карта и директно да заплатите с нея, TOP UP на акаунта ви в Settle не е необходим. По този начин ще направя и аз нещата. Междувременно, само до 31 март 2022 г. вкючително при първо плащане на поръчка в xChange.bg през Settle, получавате 200 бонус точки.

 1. Влизаме в акаунта си в xChange.bg от нашия смартфон.

2. Кликаме на Boost таб-а най-долу на екрана, след което избираме xBGN.

3. Прочитаме условията и се съгласяваме с тях (ако сме съгласни, разбира се). След това, просто кликаме “Депозирай и печели“.

4. Избираме платежен метод. В случая, аз избирам Settle.

5. Въвеждаме сумата в левове, която искаме да депозираме в нашата Boost сметка. В случая, аз въвеждам 100 лв.

6. И така, на път сме да завършим поръчката си за депозиране на 100 лв в нашата Boost сметка. Кликаме отново на “Депозирай и печели” бутона.

7. Вече се намираме на екрана, при който е необходимо да преминем към самото плащане със Settle. Излиза ни линк и натискайки бутона “Плати“, ще бъдем отведени на сайта на Settle, съответно пък той ще ни пренасочи към приложението, защото ние го имаме инсталирано на нашия смартфон.

8. Кликаме на големия бутон “Pay with Settle“и ще се озовем в приложението на телефона ни.

9. Кликаме на трибагреника и ще бъдем отведени на екран, където ще трябва да свържем картата си за плащане със Settle.

10. Тук избираме “Link your card now“.

11. Въвеждаме данните от нашата карта, след което избираме Add card в долната част на екрана. От Settle ще поискат да верифицират картата ви. Това става веднага. Най-вероятно вашата банка също ще поиска да удостоверите линкването на картата си с акаунта ви в Settle. В зависимост какъв тип удостоверяване използвате, би следвало да получите SMS с код за удостоверяване или пък да удостоверите с токън приложение като например DSK mToken, ако използвате тази банка.

12. След като верифицираме своята карта за разплащания, приложението ще ни върне в началната страница и ще имаме чакащо плащане, което трябва да осъществим. Просто кликаме на реда с xChange.bg.

13. Тук кликаме на бутона “VIEW” и вече ще трябва да направим плащането.

14. Избирме свързаната вече със Settle карта и по този начин правим плащането на 100 лв. към xChange.bg. След малко Boost сметката ни вече ще е заредена.

15. Веднага получаваме и имейл от xChange.bg за операцията по захранване, която току що извършихме.

16. И така, връщайки се в приложението на xChange.bg, можем да видим, че Boost сметката ни вече е захранена със 100 лв.

17. Влизайки в сметката си, можем ясно да видим, че парите са вече заредени и готови да започнат да ни носят пасивен доход на всеки час :).

18. Кликайки на 3-те точки в горния десен ъгъл, отваряме меню с 3 опции, при които можем да проследим всички транзакции, които сме правили, можем да разгледаме Boost плановете и също можем да прочетем отново пълните условия за ползване на услугата.

19. А ако изберем опцията от долната част на екрана – “Прекрати и изтегли“, ще можем да изтеглим парите си.

20. А ето и как изглежда действащият годишен прираст, когато позволим той да заработи. Имаме дори и таймер, който отброява колко време остава до следващото начисляване на награда:

Това бяха стъпките за зареждане на нашата Boost сметка в xChange.bg. Видяхте колко лесно всъщност се случва всичко, особено със Settle. Разбира се, може да използвате и банков превод, както и всички други налични начини за депозит, които от xChange предоставят.

Това беше от мен за услугата xChange Boost. Надявам се статията да ви е била полезна. Радвам се, че има подобни платформи, които предоставят лесни варианти за пасивна доходност. Всеки преценява дали да използва услугата, след като, разбира се, се запознае с условията на тази платформа. За мен лично, това наистина е един лесен, достъпен, бърз и ефективен начин да получаваме пасивен доход и то с минимални действия от наша страна.

Може да се регистрирате още сега и веднага да започнете да получавате пасивни доходи – xChange.bg

Макар и инфлацията в момента да е доста над 6%, реалната такава, в едни нормални времена, този процент на възвръщаемост на годишна база е адски привлекателен, особено с оглед на това, че депозитите в банките са с нулеви лихви, а някъде дори с отрицателни вече такива. А и междувременно, дори сега, много по-добре е да получаваме доходност за парите си, отколкото да ги оставим просто да се обезценят.


Ако статията беше полезна за вас, ще съм благодарен да я споделите в социалните мрежи. Използвайте бутоните под статията за тази цел.

***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

2 Responses

 1. Здравейте!
  Чудесна статия. Следя редовно публикациите Ви и научавам доста полезни неща.
  Ако не бъркам, генерираната печалба следва да се декларира пред НАП?
  Може ли да дадете малко информация, относно попълването на годишната данъчна декларация в този случай ?
  Благодаря !

  1. Здравейте, да, редно е да се декларират печалбите и товеа се прави в приложение номер 5 от ГДД. Може да погледнете видеото и статията ми за данъците и там ще намерите подробности за това как се попълва Приложение 5, както и останалите приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.