Ела в Angelov Dimitar Community – мястото, където ще научиш всичко за инвестициите!

Инвестиции с Фиксирана Доходност от Bondora Go & Grow | 6.75% на година

В тази статия ще ви представя една доказана p2p платформа с дългогодишна история, която е алтернатива на банковите депозити и носи по 6.75% фиксирана лихва на година. Става въпрос за платформата Bondora и планът Go & Grow, който стана много популярен в Европа и като цяло доста хора в България вече инвестират по този начин, просто защото има смисъл.

Банковите депозити са с 0% лихва, докато тук получавате 6.75% и имате същата ликвидност, което означава, че можете да теглите, когато пожелаете, а може и да депозиратe допълнителни средства, които да се олихвяват.

Както и при iuvoSAVE, Bondora като p2p платформа е регулирана в Естония, но това не е банкова институция и вашите депозити НЕ СА гарантирани, както те са гарантирани от всяка банка в Европа. Тоест, това е инвестиция, а не депозит и следва да имате предвид, че има риск от загубване на пари, колкото и минимален да е той.

Вземи €5 бонус като се регистрираш в Bondora за 6.75% лихва на година

Какво е p2p?

Нека набързо да припомним какво е p2p кредитирането. Това е процес, който свързва инвеститори с лица или компании, които търсят финансиране. “P2P” е съкращение от “peer-to-peer”, което означава “от един човек на друг”.

Този тип кредитиране е алтернатива на традиционното банково кредитиране, както и на корпоративното такова. Вече има доста платформи, които работят на този принцип и предоставят на инвеститори като нас възможност за фиксирана доходност с опция за управление на риска чрез подбиране на различни кредити, в които да се инвестира и по този начин да се постигне диверсификация намаляваща риска.

Аз лично не инвестирам по този традиционен p2p начин и НЕ избирам кредити, в които да инвестирам, макар и да зная, че възвръщамостта може да бъде доста над 6-7-8%. Знаете, че моят фокус е инвестирането на фондовата борса и именно там прекарвам повечето си време и пренасочвам по-голямата част от капитала си.

Но програми като Bondora Go & Grow и iuvoSAVE предоставят една автоматизирана и много лесна и бърза възможност парите ми да заработят за мен вместо да стоят без никаква лихва някъде из акаунтите ми или пък в кеш.

Така че, когато имам кеш, който е “чакащ”, аз вече предпочитам да го паркирам в Bondora Go & Grow или iuvoSAVE и да стои там на standby докато намеря добра инвестиционна възможност в някоя подценена компания например.

Ликвидността в този случай е водеща за мен и именно тези 2 платформи с тези 2 техни програми нямат проблеми с ликвидността. Тоест, теглиш, когато пожелаеш, а и може да правиш допълнителни депозити.

Компанията Bondora

Bondora е регистрирано в Естония дружество и е регулирано според законите в тази държава. Може да прочетете още за Bondora на официалния им уебсайт: https://support.bondora.com/en/general-information/

Накратко, компанията оперира от 2009-та година и потребителските заеми, които Bondora предоставя, се предлагат на пазара във Финландия, Испания и Естония. Bondora се фокусира върху необезпечени потребителски заеми с главници от €500 до €10 000 и срокове за погасяване от три до 60 месеца.

Bondora е лицензирана като доставчик на кредити от Естонския орган за финансов надзор, основният регулаторен орган в Естония, управляващ и контролиращ банки, доставчици на кредити, кредитни посредници, застрахователни компании и всички други финансови институции, които спадат към тази категория.

Като цяло, платформата е една от най-старите в Европа, а може би и най-старата, не съм проверявал детайлно, и оперира вече 14 поредни години.

Какво е Bondora Go & Grow?

Това е един от най-лесните начини да накарате парите да заработят за вас като просто ги инвестирате (депозирате) и Bondora вършат останалата работа. Не е необходимо да правите каквото и да е, да купувате, да продавате някакви активи, не, това е като банков депозит само че с доста по-висока лихва от 6.75%.

Просто, депозирайки пари във вашия акаунт, те започват да се олихвяват на момента и да виждате какво получавате, като може да теглите и внасяте средства по всяко време. Когато депозирате пари, Bondora ги управлява за вас като ги инвестира в различни кредити с различни кредитни рейтинги и различна доходност.

Накрая, на вас ви дават 6.75%, а каквото е изкарано отгоре от вашите пари, то си остава естествено за Bondora и мениджърския им екип и в крайна сметка, това е цената, която се заплаща от нас инвеститорите – по-ниска доходност за сметка на супер голямо улеснение и ликвидност.

Bondora не предлага индивидуално управление на p2p кредити към момента. Парите ви инвестирани с Go & Grow програмата се инвестират от платформата в хиляди кредити и така се постига нужната диверсификация за стабилна доходност.

Както вече споменах, не се изисква някакво познание относно този тип инвестиране и това е една от причините вече толкова много хора в България да имат акаунти в тази платформа и да спестяват част от доходите си по този начин. Просто добавяте пари към сметката си и гледате как тя расте всеки ден.

Условията, за да инвестирате в Bondora Go & Grow са елементарни:

 1. След като депозирате пари започвате да получавате 6.75% фиксирана доходност на година. Няма минимален депозит. Може да започнете и с €50 или €100, дори с по-малко.
 2. Go & Grow работи за вас с депозит лимит от €700 евро на месец. Тоест, не може да депозирате повече от €700 месечно и да получавате 6.75% лихва, €700 е таванът. Ако депозирате повече, остатъкът над €700 ще бъде прехвърлен в акаунта ви Go & Grow Unlimited, който ви носи 4% годишна лихва.
 3. Няма такси за депозит. Плащате само таксата за превода, ако има такава от страна на вашата банка.
 4. При теглене имате фиксирана такса от €1 независимо от сумата, която теглите.

Bondora Go & Grow Unlimited

Този тип Unlimited акаунт ви се създава първоначално при регистрацията в Bondora и парите в него ви носят 4% лихва на година, като тук няма лимит на депозитите, докато при Go & Grow (без unlimited в заглавието) лимитът за депозит на месец е €700.

За да си направите Go & Grow акаунт, просто трябва да създадете нов такъв след като вече сте се регистрирали и след малко ще видим как се случва това в процеса след регистрацията.

Както вече споменах, ако депозирате над €700 в Go & Grow акаунта си с 6.75% лихва, то остатъкът над €700 ще отиде в Go & Grow Unlimited акаунта на 4% годишна лихва.

Нямате възможност да местите средства между 2-та типа акаунти и начинът, по който изпращате пари, за да отидат в единия или другия акаунт е чрез основанието за плащане, когато нареждате парите по банков път и след малко ще обърнем внимание и на това.

Не се изисква да правите нещо допълнително след като сте депозирали пари. Те автоматично отиват по сметката ви и започват да се олихвяват.

Регистрация в Bondora и депозит на средства

Ако се регистрирате от моя реферален линк получавате €5 бонус. Това не ограничава или задължава акаунта ви по какъвто и да е начин. Така че, ако искате да получите €5 отгоре, регистирайте се от тук:

Вземи €5 бонус като се регистрираш в Bondora за 6.75% лихва на година

Ако НЕ желаете да получите бонус или НЕ желаете да подкрепяте създаването на подобно съдържание от моя страна, просто напишете bondora.com в браузъра си и се регистрирайте по този начин.

Ето ги стъпките при регистрацията в Bondora:

Стъпка 1: Кликате на Join now и въвеждате имейл адрес, име и фамилия, както и телефонен номер. Имайте предвид, че може да смените езика си на български, ако желаете. В този случай аз не съм го направил.

Стъпка 2: Съгласявате се с условията на Bondora, след което продължавате с регистрацията.

Стъпка 3: Акаунтът ви вече е създаден, но това е Unlimited акаунта с 4% лихва на година. Следва да направим такъв, който ще ни носи по 6.75% на година.

Стъпка 4: Създаваме нов Go & Grow акаунт.

Стъпка 5: Избираме някоя от опциите, които са направени за наше удобство. Няма значение коя ще изберем като цяло.

Стъпка 6: Даваме име на акаунта си, както и имаме възможност да си зададем предварителен план, който да “гоним” и покриваме, като това е за наше удобство и изобщо не трябва последващите ни инвестиции да са минимум по плана, който сме си направили. Ще можем да инвестираме повече пари, ще можем и по-малко, а ще можем и да теглим.

Стъпка 7: Готови сме! Имаме нов акаунт на 6.75% годишна лихва.

Стъпка 8: Верификация. Прикачваме лична карта, попълваме си личните данни като адрес и други детайли, както и верифицираме банковата си сметка и тази верификация всъщност може да се извърши по 2 начина – единият е да преведете съвсем малка сума и да ви верифицират сметката, а вторият начин, който аз направих е просто преведох сумата, която искам да депозирам и така или иначе като ми получиха превода ми верифицираха и сметката.

Стъпка 9: Депозит. Депозирането става изключително лесно. Просто правите нормален SEPA превод към банковата сметка на Bondora, като трябва да включите основание за плащане (reference) точно както ви го дават за новия ви Go & Grow Account. Имате първо 8 цифрен код и след него имате код започващ с GG. Не пропускайте да посочите и двата кода в основанието, за да отидат парите ви в акаунта с 6.75% лихва.

Ето данните, които получавате за депозит. Сметката на Bondora е в EUR, но това не означава, че вие не може да депозирате от сметка в ЛВ. Тъй като Българският ЛЕВ е валута, която е в обхвата на СЕПА зоната, то няма да имате проблем да депозирате и в ЛВ.

Това, което ще се случи е, че вашата банка ще превалутира левовете ви за евра и тогава ще изпрати превода към Bondora.

Ето как изглежда моето платежно нареждане от банка ДСК от еврова сметка:

Bondora мобилно приложение

Bondora имат и мобилно приложение, което може да използвате за по-бърз и лесен достъп. Може да го изтеглите за iOS и Android. Потърсете го от вашето устройство в app store или google play или последвайте този линк, за да го изтеглите: https://www.bondora.com/en/app

DISCLAIMER

Това беше кратко ревю за Bondora и техния продукт Go & Grow. Аз депозирах малка сума за старт и ще споделям, ако има някакви проблеми или пък, ако има нещо ново, като някоя промоция например за по-висока лихва, както и ако има промяна в условията.

Още веднъж, Bondora, както и всички други програми от този тип свързани с p2p кредитиране, не гарантират вашите средства като при банкови депозити. Те определено са добра алтернатива, но рискът е налице и колкото и да е малък, все пак го има.

Аз лично не се притеснявам да слагам малка част от парите си в тези платформи, особено в Bondora и iuvo, тъй като те са доказани и работещи. Обичам винаги да диверсифицирам и го намирам за полезно, когато това е възможно и както е в случая, имам пари в iuvo, имам пари и в Bondora Go & Grow.

Нека тази статия и всички материали около нея не се приемат като финансов или инвестиционен съвет. Риск при инвестициите винаги има и абсолютно винаги правете свои собствени проучвания преди да предприемете действия, за да сте наясно с рисковете отвсякъде.

Ето няколко полезни линка за Bondora:

 1. FAQ секция – въпроси и отговори: https://support.bondora.com/en/
 2. Блог на Bondora: https://www.bondora.com/blog/

Ако искате да получите БОНУС от €5 при регистрация, регистрирайте се от ето тук:

Вземи €5 бонус като се регистрираш в Bondora за 6.75% лихва на година


***Представям ви най-детайлния видео курс за начинаещи инвеститори: “Как да инвестирам като нищо не разбирам?. Този курс ви дава ключови основни знания за това как работи фондовата борса и активите, които се предлагат там. Ще разберете фундаментално всичко за инвестициите!

***Представям ви първата си книга: “Силата на Дивидентите”, която идва с видео курс и калкулатор. Това е един цялостен наръчник по инвестиране в дивидентни компании.

Aко искате да станете ПРО в инвестирането в активи и в инвестирането в стойност, то определено хвърлете едно око на продуктите и услугите, които предлагам. Те са изцяло практически насочени и вече работят за стотици хора в България, просто защото дават реални и работещи решения.

Angelov Dimitar Community е затвореното ни общество от инвеститори, където НЕ СЕ дават инвестиционни съвети и на дневна база с изцяло информационна цел анализираме различни инвестиционни възможности, имаме си платформа за анализ, която си е само наша и всеки може да допринесе за доразвиването на тази платформа, която дава всичко необходимо за един стойностен анализ на която и да е компания от фондовата борса.

Правим си срещи на живо всяка седмица в ZOOM, имаме запис на всички срещи, обучаваме се на различни теми, имаме workshop-ове, имаме тонове информация в нашия DISCORD сървър, готови портфолиа, тестваме различни стратегии на инвестиране с информационна и тестова цел. 

Ако искате да се присъедините, със сигурност няма да съжалявате! 

Цената на Angelov Dimitar Community ще е винаги подценена, бъдете сигурни в това! 

Абонирай се за Angelov Dimitar Community – Абонамент

Ако имате въпроси относно услугите и продуктите, запишете си една безплатна 15 минутна информативна консултация с мен по телефона и ще обсъдим това, което ви интересува.

БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАТИВНА КОНСУЛТАЦИЯ

*Съдържанието на този уебсайт под формата на статии, видеа, продукти и услуги не бива да се приема като финансов или инвестиционен съвет. Инвестициите могат да се понижават и повишават. Капиталът ви е изложен на риск. НЕ инвестирайте, ако не сте наясно с този факт! Винаги взимайте информирани решения, базирани на собствено проучване.


Инвестиции с фиксирана доходност от 7% на година. Избери алтернативата на банков депозит iuvoSAVE: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Инвестиции с фиксирана доходност от 6.75% на година с Bondora Go & Grow: РЕГИСТРАЦИЯ! 

Не забравяйте да се абонирате и за бюлетина на сайта, който ви изпращам всяка седмица с новини, новости, разсъждения върху пазарите и инвестициите – АБОНИРАЙ СЕ

Ако искате да подкрепите моя проект angelovdimitar.com, направете го в PATREON:

https://www.patreon.com/AngelovDimitar

Последвайте ме и във FBINSTAGRAM и TikTok

За да получавате известия за нови статии на сайта, запишете се за известия от камбанката в долния десен ъгъл на вашия екран.

Благодаря ви и до скоро!

Споделяне

8 Responses

 1. Здравейте!Тази информация за възможността за създаване на сметка в go&grow (6.75%)сигурна ли е?Стойчо Недев пише,че от август 2022 тази сметка е достъпна само за съществуващи клиенти с таван 400 EUR месечно,а новите клиенти са на go&grow unlimited (4%).

  1. От миналия месец е налична пак да и таванът за депозит на месец е €700. Както пиша и в статия аз също се регистрирах и съм на 6.75% лихва. Стойчо Недев също отбеляза в блога си новината миналия месец.

 2. Здравейте!Регистрирах се в bondora с вашата връзка.Преминах потвърждение на самоличност, получих мейл с потвърждение на одобрението,но в профила още е с червен удивителен знак.Ако направя директно превод със сумата,която съм планирал дали е правилно?По принцип изискват първо потвърждение на сметката,съотвено основанието на превода е различно.Едно е за инвестиция,а друго за потвърждение на сметката.Благодаря за отговора.

  1. Здравейте, аз направо пуснах депозита със сумата, която искам и така го верифицираха. Ако нещо не станенимайте предвид, че имат live chat и имейл съпорт. Не знам дали са активни уикенда, но през седмицата да.

   1. И аз така направих.Интетесното е,че ТБИ банк , която не позволя преводи към Интерактив брокърс работи със Sepa instant и днес,макар че е неделя превода се получи веднага.

 3. Здравейте,

  В Trustpilot има мненията на потребители на Bondora за затруднения с изстеглянето на инвестираните средства. Ако е възможно да споделите вашето мнение по този въпрос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

СЕДМИЧЕН
БЮЛЕТИН

Хей, здравей! Искаш ли да се абонираш за седмичния бюлетин, който изпращам всеки понеделник?

Абонирай се сега и не изпускай нищо важно за инвестициите! Хиляди хора от България вече го направиха.